Mr. Magoriums Wonder Emporium

Originaltitel: Mr. Magorium’s Wonder Emporium
Regissör: Zach Helm
Manus: Zach Helm
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2007
Längd: 94 minuter

Det är lätt att luras att tro att Mr. Magoriums Wonder Emporium är en renodlad barnfilm, men där bedrar man sig våldsamt. Visst tror jag att barn kan se den och budskapet är kanske mest riktat till barn, men det är definitivt en film vuxna kan ha glädje av.

Mr. Magoriums Wonder Emporium handlar om Edward Magoriums (Dustin Hoffman) magiska leksaksaffär, där allt är möjligt och allt är en lek. En dag bestämmer han sig för att ta farväl av den här världen och lämna över den till sin medarbetare Mahoney (Natalie Portman) och anlitar därför en tråkig revisor (Jason Bateman) för att ta hand om finanserna. Det tycker inte leksaksaffären om och därför tar den all glädje och all magi och sluter sig i sig själv.

Handlingen har egentligen två spår, Mahoneys kamp för att återvinna magin i sitt liv och den kompislöse Eric (Zach Mills) som bara vill ha en vän. Båda delarna är intressanta, även om den första överlag är mycket häftigare. Att båda fungerar syns väl om inte annat på betyget.

Skådespelarna är överlag riktigt bra. Framförallt Dustin Hoffman (som alltid är bra) och Jason Bateman gör riktigt, riktigt bra ifrån sig och det är en fröjd att se.

Mr. Magoriums Wonder Emporium är utan tvekan en av de bästa filmerna 2007 och tar ett rejält grepp om en plats på de bästa filmerna överhuvudtaget. Starkt jobbat!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!