Fallen

Originaltitel: Fallen
Regissör: Gregory Hoblit
Manus: Nicholas Kazan
Språk: Engelska, arameiska och assyrisk nyarameiska
Land: USA
År: 1998
Längd: 123 minuter

Mordutredaren John Hobbes (Denzel Washington) ser seriemördaren Edgar Reese (Elias Koteas) avrättas, men snart efter avrättningen börjar han signum återkomma i form av nya mord. Snart visar det sig att något övernaturligt jagar runt staden och att John Hobbes är dess senaste ”lekkamrat”.

Idén till den här thrillern är inte så himla tokig. En demon förflyttar sig som han vill mellan kroppar och har varit aktiv i flera tusen år. Hur gör man sig av med en sådan? Hade bara utförandet varit snudd på så bra som tanken hade Fallen kanske varit någonting att ha, men det blir mest löjligt. Jag har svårt att ta den på allvar, men jag kan ändå inspireras av vissa delar.

Man tycker ju dessutom att Denzel Washington, John Goodman och James Gandolfini borde kunna göra bättre, men återigen får vi ett bevis på att bra skådespelare inte garanterar någon succé. Jag måste erkänna att jag är lite besviken på dem och på filmen.

Nej, Fallen är inte mycket att se. Ett fåtal bra idéer väger verkligen inte upp att det hela mest blir krystat och larvigt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!