The Hurricane

Originaltitel: The Hurricane
Regissör: Norman Jewison
Manus: Rubin ”Hurricane” Carter, Sam Chaiton, Terry Swinton, Armyan Bernstein och Dan Gordon
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1999
Längd: 145 minuter

En filmatisering av boxaren Rubin Carters självbiografiska bok om sitt liv innan, under och efter boxarkarriären.

Rubin ”Hurricane” Carter (Denzel Washington) anklagas för mord och döms till tre livstidsstraff för tre mord. Från fängelset skriver han sin biografi om livet som afroamerikan, livet som boxare och livet som fånge.
En ung man (Vicellous Reon Shannon) hittar Carters biografi på second hand och det blir hans första bok. Carters öde fascinerar pojken och han vill mer än allt träffa Carter.

The Hurricanes är en ganska välgjord film vilket gör det extra tråkigt att filmen är så oengagerande. Jag kan inte riktigt sätta lågt betyg på den, för den är inte urdålig, den bara engagerar mig inte särskilt mycket. Den är välspelad, välregisserad men på ett tråkigt tema.

Jag kan med andra ord inte rekommendera den med gott samvete, men å andra sidan finns det säkert många som tycker den är intressantare än vad jag tycker att den är.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Bob Dylans låt är bättre.

    ”This is the story of the Hurricane,
    the man the authorities came to blame,
    for something that he never done.
    Put in a prison cell, but one time he could have been the champion of the world”

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!