Nytt betygsystem

Jag har funderat en del på mitt betygsystem. Fram tills för ett par dagar sedan hade min betygskala 11 steg. Från 0 till 5 med halva steg. Det var visserligen rätt finurligt, men det hade sina brister. Att bara slänga in medelmåttiga filmer på en trea var lite för enkelt, och inget direkt ställningstagande gjordes. Det ledde till att jag började fundera på om jag inte skulle ha sex steg istället. Det vill säga, 0 till 5 utan de halva stegen. Det är lättare att se och gör att jag måste ta ytterligare ett steg i min bedömning.

Sagt och gjort, från och med kommer jag prova på en sexgradig skala.

0 – produkten är extraordinärt vedervärdig och förtjänar nästan att ses för att den är så hemsk.
1 – produkten är dålig, men det är inte så att du skulle förlora förståndet av att konsumera det. Bara nästan.
2 – produkten är sämre än medelmåttig. Inte ett totalt stolpskott.
3 – produkten är bättre än medelmåttig och värd tiden den tar att konsumera.
4 – produkten är riktigt bra och förtjänar att ses.
5 – produkten tillhör det absolut bästa som gjorts och får vara med bland rekommendationerna.

Jag kommer inte att orka gå tillbaka och ändra på gamla recensioner, inte förrän jag vet att det faller väl ut. Jag skulle visserligen behöva ordna till en del annat på dem, men det kommer framöver.

Jag hoppas att det ska visa sig att det här är rätt väg att gå, men jag vill såklart höra era synpunkter på förändringen också.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!