Ny och tämligen menlös bokenkät

Dagens inlägg blir en ganska menlös bokenkät som jag trots det tvingar mig att svara på. Det säger nog en del om mig. Dessutom blir mina svar förmodligen än mer menlösa.

Senast inköpta inbunda bok:
Åh, det vet jag faktiskt inte. Jag tror det var skörden från senaste räden i någon second hand-butik – det tenderar att bli en kasse böcker då. Bara för att svara något säger jag Cirkus Pilo även om jag är tämligen säker på att jag köpt böcker sedan dess och det faktum att jag faktiskt inte köpte Cirkus Pilo utan fick den. Nåja.

Senast inköpta pocketbok:
Egentligen samma här, fast den här gången fabulerar jag ihop att det var August & Jag som jag fick.

Favoritgenre:
Jag gillar väl egentligne ingen genre mer än någon annan. Jag verkar ha en svaghet för modern svensk litteratur dock. Sen är jag ju fantastiskt intresserad av magisk realism, vilket förstås är en genre. Där ser man.

Ultimata längden på en bok:
Kort, säg 150-250 sidor. Böcker behöver inte vara längre än så för det blir bra mycket svårare att hålla en bok på en jämn hög nivå om det är för många sidor. Dessutom tenderar långa böcker att blir lite mycket av samma.

Favoritbokhandel:
Jag antar att det är Adlibris, så mycket pengar som jag kastat på dem genom åren. Å andra sidan har jag kanske köpt mer böcker på second hand, bara att de kostar en bråkdel av vad nya böcker kostar.

Favoritbibliotek:
Eh. Mitt eget? Jag lånar sällan skönlitteratur på bibliotek så jag får väl svara HumSam-biblioteket på Linköpings universitet, det är mest där jag lånar överhuvudtaget.

Favoritplats att läsa (i hemmet):
Soffan, sannolikt. Speciellt sedan vi fick en ny som jag kan ligga i utan att ryggen vrids av.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet):
Det är lite svårare. Jag läser ju nästan bara på bussen eller tåget när jag är utanför hemmet så jag får väl svara det. På universitetet är ett möjligt alternativ dock.

Fem författare du alltid köper i inbundet format:
Inga. Jag tycker inbundna böcker är överskattade och skulle aldrig få för mig att välja inbundet före pocket. Om man med frågan menar ”Fem författare du alltid köper så fort de kommer ut med nya böcker” så blir svaret: inga.

Bästa lässnackset:
Svårt att svara på. Det som finns tillgängligt tror jag. Jag har så svårt att koncentrera mig på både läsning och snacksätande vilket gör att jag oftast väljer det ena eller det andra att ägna mig helhjärtat åt.

Bästa läsdrycken:
Vatten kanske. Egentligen gäller samma sak som med snacks, jag tycker mest det är jobbigt att lägga ifrån mig boken för att dricka.

Bästa bakgrundsljudet vid läsning:
Tystnad. Det är lite roligt, en gång i tiden inbillade jag mig att musik var bästa bakgrundsljudet, men nu när jag börjar bli gammal och gaggig har jag kommit underfund med att inget ljud är bästa ljudet när man läser.

Närhelst på dygnet läser du helst?
Oj, när jag får tid. Förr hade jag som ritual att alltid läsa innan jag somnade, nu blir det snarare läsning närhelst jag får tid.

Bästa bakfylleläsningen:
Innehållsförteckningen på tandkrämstuben… Vilken dum fråga…

Bästa kollektivtrafikläsningen:
Jag har ingen speciell kollektivtrafikläsning, jag läser det jag läser och det är inte mer med det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!