Mouse Guard – Autumn 1152

Serie: Mouse Guard
Manusörfattare: David Petersen
Tecknare: David Petersen
Utgivningsår: 2007
Tryckår: 2007
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 192
Förlag: Titan Books
ISBN: 9781845766603

Mössen försöker att leva ett lugnt och säkert liv i den hårda världen där rovdjur och andra problem gör vardagen jobbig. Därför har, sedan lång tid tillbaka, mössens egen skyddspatrull – Mouse guard – grundats. Ett av deras uppdrag är att ta reda på vad som hänt med en försvunnen sädeshandlare som försvunnit på vägarna, något som visar sig vara en del av något större. Ett nytt fenomen har vaknat bland mössen.

Om man säger såhär – handlingen är inte Mouse Guards styrka. Den ger ingenting nytt och är egentligen inte beroende av att huvudpersonerna är möss (det skulle fungerat precis lika bra med människor), och sådant tycker jag sällan är roligt. Det är en enkel handling och är det en djup och intressant historia man är ute efter får man söka sig någon annanstans.

Vad som är Mouse Guards styrka är bilderna. De är verkligen hur häftiga som helst och alla mössen får både personlighet och stil. Jag gillar verkligen sättet det är tecknat på och vill man ha nästan 200 sidor med snygga bilder så är Mouse Guard perfekt.

Men helheten – summan av delarna – är bra, men långt ifrån något mästerverk. Det hade behövts betydligt klurigare manus för att locka mig till annat än att säga: ”Schyssta bilder, platt story. Mouse Guard duger.”

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!