Hotel Chevalier

Originaltitel: Hotel Chevalier
Regissör: Wes Anderson
Manus: Wes Anderson
Språk: Engelska och franska
Land: USA och Frankrike
År: 2007
Längd: 13 minuter

Hotel Chevalier är både en prolog och en epilog till The Darjeeling Limited, men är förstås även en kortfilm i sig själv som måste kunna stå på egna ben utan den andra filmen.

En man (Jason Schwartzman ligger på en hotellsäng i Paris när det plötsligt ringer i telefon. Hans flickvän (Natalie Portman) har tagit sig till Paris och vill träffa honom och till slut tar hon sig till rummet. Mötet blir början på slutet för paret.

13 minuter är inte särskilt lång tid att bygga en kärlekshistoria på och visst känns det som att man kommer in mitt i något större. Det gör dock inte så mycket för det vackra och tragiska mötet är levande och man lämnas inte frågande trots den bristfälliga informationen om vad som händer. Det är imponerande.

Schwartzman gör sin karaktär från The Darjeeling Limited med samma självklarhet som i den andra filmen och Natalie Portman är riktigt bra i rollen som den utsatta flickvännen mot pojkvännen som inte bryr sig.

Och som svar på inledningen fungerar Hotel Chevalier mycket bra i sig själv. Man bör nog se den i samband med The Darjeeling Limited men det är absolut inte nödvändigt. Bara se den.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!