Lars Winnerbäck och Hovet i Cloetta Center 19/10

Nu är jag hemkommen från ännu en konsert med en av mina absoluta favoriter, Lars Winnerbäck.
Igår fyllde grabben 30 år och firade det med en konsert i födelsestaden Linköping. Systern och jag pallade oss dit för att beskåda spektaklet och ja, hade jag haft någon röst kvar hade jag upptäckt att jag är mållös av förtjusning.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva om konserten. Den var ohyggligt bra, en show utöver det vanliga och det både svänger och berör, precis så som det ska vara.
Med på scenen förutom Hovet och Lasse själv fanns även Håkan Hellström, Anna Ternheim och Nicke Borg (Backyard Babies). Det var häftigt och gav ytterligare krydda åt ett arrangemang utan dess like.
Speciellt Anna Ternheim, åh, ja, verkligen häftigt. Hon kom in och spelade Elegi, rörande. Underbart.

Några låtar som var speciella:
Ja, Elegi, förstås. Fullkomligt lysande.
Kom änglar. Den här gången i marginellt fartigare variant där det verkligen kändes som att hela bandet var med och spelade. Den bästa varianten jag hört av Kom änglar.
”Söndermarkentrion” (Dunkla rum, Åt samma håll och Min älskling har ett hjärta av snö) är alltid underbara. Låtarna ligger mig varmt om hjärtat och att få höra alla tre, ja, det gör mig sprudlande glad.
Elden, framförd av Nicke Borg och Lasse. Elden tillhör också en av mina absoluta favoriter och Nicke Borg gjorde den rättvisa. Mer än rättvisa. Mums.
Hugger i sten har, de två gångerna jag varit med, varit den stora publiklåten. Det är mäktigt när 8000 i Cloetta Center sjunger.
Kom ihåg mig spelades ännu en gång i lugna varianten. Konstigt nog är var det inte riktigt lika överväldigande som i Finspång, men nog fasen är den bra alltid.
Söndermarken var häftig att höra, det är en stark låt med mycket som påminner om mina tidiga grundskoleår. Varm känsla.
Du hade tid måste vara en väldigt tacksam låt att spela live, med tanke på publikresponsen vid ”Du säger ’Tog du dom med storm ikväll?'” För nog fan tar han publiken med storm.

Alla som kom till konserten fick varsin presentpåse. I påsen fanns en tablettask, en klubba, en Winnerbäck-butt, en ballong, ett Lasse-idolkort (filmis) en beskrivning på en specialbeställd skiva och… *trumvirvel* …Skivan som fanns beskriven med åtta b-sidor/icke tidigare utgivna spår. Javisst, det är sant, skivan finns i åttatusen exemplar. Jag har den!

Gratinerad på pölsadagen, Lasse!


1. ”När elden falnar (men fortfarande glöder)”
2. ”Kom”
3. ”Nånting större”
4. ”När tiden vill ifatt”
5. ”Du får mig”
6. ”Hugger i sten”
7. ”Elegi” med Anna Ternheim
8. ”Hjärter dams sista sång”
9. ”Ja må han leva” (publiken)
10. ”Över gränsen”
11. ”Stort liv”
12. ”Söndermarken”
13. ”Elden” med Nicke Borg
14. ”Nån annan”
15. ”Dunkla rum”
16. ”För dig” med Håkan Hellström
17. ”Gråa dagar”
18. ”Åt samma håll”
19. ”Kom änglar”
20. ”Kom ihåg mig”

21. ”Så länge skutan kan gå” med Håkan Hellström
22. ”Min älskling har ett hjärta av snö”
23. ”Katt över taken”
24. ”Du hade tid”
25. ”Som en hemlös själ”
26. ”Solen i ögonen”

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!