John Doe (Millennium)

Namn: John Doe
Spelare: Yassilus
Spelledare: Gurgeh
Spel: Millennium
Klass: Odödlig
Kön: Män
Födelseår: 1800
Längd: 175 centimeter
Vikt: 65 kilo

Presentation
John Doe är snarare en själ än en person. Han är nämligen ett tvillingpar – två kroppar, men ett medvetande. Han ser sig själv som en och talar om sig själv som jag.
Till utseendet är tvillingarna identiska bortsett från en liten detalj. Den ene är blind och den andra är stum. I övrigt ser de väldigt alldagliga ut, medellängd, medelvikt och medelålder. De sticker inte ut ur mängden och skulle egentligen kunna vara precis vem som helst.


Egenskaper
Intelligens 9
Kroppsbyggnad 7 (Stryktålig)
Smidighet 9
Styrka 9
Uppmärksamhet 7
Viljestyrka 7

Tillgångar
Inflytande 7
Kontakter 10
Omdöme 7
Rikedom 3
Rykte 5 (Vetenskapsmän)
Status 7

Kunskaper
Datorer 15 (Konstruktion)
Elektronik 15
Informationssökning 7 (Bibliotek)
Köra bil 9
Köra motorcykel 9
Motorer 15 (Konstruktion)
Ockultism 7
Hemligheter 9

Tyska 7
Franska 7
Engelska 10
Kännedom London 7

Närstridsvapen 7
Skjutvapen 15 (Pistol, krypskytte)
Slagsmål 15
Stridserfarenhet 11
Undvika 12

Stjäla 9 (Ficktjuv)
Smyga 4

Fördelar
Dubbelhänt – I och med den koordination det krävs att styra två kroppar med ett medvetande har John Doe lyckats förfina motoriken till den grad att han blivit dubbelhänt med båda sina kroppar.

Nackdelar
Nemesis – Någon är förutbestämd att ta John Does liv, hur det går till är inte särskilt viktigt, men det går inte att undvika. Troligen är det samma kraft som gav honom evigt liv som kommer ta ifrån honom det.
Underlydande – under den mongoliske krigsguden Geser.
Efterlyst – John Doe rymde från ett mentalsjukhus och är nu på flykt undan vårdpersonal, polis och – inte otroligt – betydligt värre saker än så.

Bakgrund
John Doe föddes i London år 1800. Då hade han bara en kropp och trivdes ypperligt med det. Han visade sig vara framstående inom matematik och teknik och redan vid tio års ålder antogs han av Trinity Collage i Cambridge där han tillsammans med en då 19 år unge Charles Babbage läste matematik. De två kom otroligt nog bra överens och i en besvikelse över matematikundervisningen på Cambridge startade något de kallade ”The Analytical Society”.
1812 flyttades både John Doe och Charles Babbage till Petershouse där båda rönte stora framgångar inom matematiken. John Doe lyckades examineras därifrån med bästa betyg, medan Babbage – som egentligen var den bäste matematikern – inte lyckades lika bra.
De två vännerna skildes åt och John Doe började studera mekanik, konstruktion och teknik och gjorde även där succé.
1818 återförenades vännerna på en pub i London där de beslutade att gemensamt starta en verkstad där de kunde utveckla sina maskiner tillsammans och tidigt 1819 stod verkstaden klar. De tog genast upp varsitt projekt, Babbage hade idéer på en differensmaskin och John Doe hade funderingar på en maskin som skulle kunna göra folk odödliga. Differensmaskinen blev aldrig färdig, och hade år 1833 satt deras verkstad i enorma skulder. I ett sista försök att rädda framförallt Babbages rykte färdigställdes en första prototyp av odödlighetsmaskinen och John Doe erbjöd sig att vara försökskanin vid första försöket.
John Doe gick in i den enorma maskinen och Charles Babbage slog igång det ångdriva vidundret. Exakt vad som skulle hända visste ingen av dem, men det som hände kunde de aldrig ha gissat på. Efter en timme stannade maskinen av sig själv och Babbage som trodde att allt hade gått som det skulle öppnade dörren in i maskinen och på golvet låg två identiska John Doe. Förtvivlad och förvirrad gick Babbage ut ur maskinen och väntade på sin vän. Efter fem dagar kom tvillingarna ut, den ena hängandes över den andra. Babbage som hade lugnat sig och John Doe som alltid hållit sig lugn analyserade läget och konstaterade att maskinen var ett misslyckande. De två vännerna bestämde sig för att gå varsin väg i framtiden.

Någon gång runt 1840 mötte John Doe en asiatisk man som kallade sig Bukhe Beligte. Beligte lovade stora rikedomar ifall John Doe hjälpte honom att konstruera en enorm krigsmaskin. John Doe, som var betydligt mindre försiktig med valet av vänner efter fiaskot med odödlighetsmaskinen, tackade ja, till erbjudandet. Vad han inte visste var att han slöt ett mer eller mindre evigt kontrakt med den mongoliske krigsguden Geser (som även heter Bukhe Beligte). Som underlydande till Geser hade han inte mycket val annat än att påbörja konstruktionen av domedagsmaskinen.
Arbetet förflöt och under tiden hade John Doe insett att fiaskot med odödlighetsmaskinen inte hade varit ett fullständigt misslyckande. Hans kropp hade inte åldrats det minsta trots att många år hade gått sedan han gick in i maskinen. Stärkt av insikten av att han var odödlig startade han ett parallellt arbete. John Doe kom nämligen snabbt till insikt med att Geser inte var någon som höll vad han lovade och därför beslöt sig John Doe för att rymma.
Gesers maskin var ungefär halvvägs färdig den natten i januari 1917 då John Doe satte sin plan i verket och rymde.
Vreden Geser visade hördes över hela södra England, men britterna lever fortfarande i villfarelsen om att det var ljudet från explosionen i Silvertown, East End.

När 1970-talet inleddes hade John Doe varit på rymmen från Geser i drygt 50 år. Han hade fortfarande inte åldrats en dag sedan 1833 och stressen tärde på honom. Han hade otaliga gånger försökt ta sitt liv utan att lyckas. Gesers hantlangare hade inte synts till på länge, kanske hade han gett upp jakten men John Doe var inte villig att ta risken.
Under sin tid på flykt hade han tvingat sig att lära sig mer om hur man hanterar vapen och sprängmedel. 31 oktober 1971 iscensätter han ett attentat mot Post Office Tower i London. Officiellt får IRA skulden. John Doe låter sig tillfångatas och ställs inför Storbritanniens hemliga domstol. Målet betecknas som The state vs John Doe och båda hans kroppar döms till livstids mentalvård och han spärras in på ett mentalsjukhus på den engelska landsbygden.

Under tiden på mentalsjukhuset skapar han återigen en plan på att rymma, för även om säkerheten på mentalsjukhuset är lockande så har han förstått att han verkligen kommer få sitta här för evigt om han inte lyckas ta livet av sig.
År 2006 rymde han från sjukhuset och sedan dess har han inte synts till.

Mål
John Does mål är att på något sätt finna en väg att få hans kroppar att återförenas, samt att komma ur den förbannelse han känner som odödligheten. Han skyr inga medel ifall han känner att målen är inom räckhåll.

Ägodelar
John Doe har inga ägodelar. Allt har sålts, förstörts eller omhändertagits under hans tid som inspärrad och på rymmen.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!