Rollspelsrenässans

Jag går igenom en rollspelsrenässans. Eller det kanske är fel att kalla det renässans, men mitt rollspelsintresse har inte varit så stort som det är nu. Har ingen aning om varför, men det är rätt roligt med tanke på att det har haft sina berg och dalar sedan jag började spela för en herrans massa år sedan.

Först och främst spelar jag rollspel regelbundet (vid bestämda tidpunkter alltså, inte nödvändigtvis med regler, jaja, ni hajjar). Det var mer än jag gjorde för ett år sedan. Det har till och med slumpat sig så att jag har två rollspelsgrupper. En där vi spelar Millennium, ett gratisrollspel om gudar och älvor i nutid, och en annan där vi spelar Magneter och Mirakel, Snigels fantasyspel. Ibland känns det som en grupp för mycket, men man ska inte klaga, och nu på våren har det blivit lite lugnare eftersom folk ibland är upptagna.

Sedan har jag fått äran att läsa igenom Snigels modul till Skymningshem – Andra Imperiet för att komma med kritik och förslag på förbättringar. En annorlunda och lärorik uppgift även för mig och jag hoppas verkligen att mina tankar ska uppskattas och användas i den slutgiltiga produkten.

Nästa del av renässansen består i att de två spelen jag arbetat på – Nostalgi och ett spel utan namn – hamnat bland sakerna jag vill arbeta på. Nostalgi har påbörjats tillsammans med Snigel och är ett spelledarlöst sagoberättarrollspel med gamistiska element. Låter flott? Det är det, tyvärr (för min skull, inte för hans) är Snigel i England nu när jag behöver honom för att fortsätta på det. Andra spelet ska baseras på Snigels (jävla mycket Snigel blir det) Snigels regelsystem Nyx och jag har börjat pilla lite på vad jag ska skriva om och skissat lite på exempelrollpersoner. Tyvärr har jag inte Snigels regler i redigerbart format, så jag har inte kunnat anpassa den delen efter mitt lir.

Mitt engagemang i Rollspel.nu växer sig oroväckande stort också.

Ja, det är uppenbarligen en trevlig våg av rollspelsentusiasm som spridit sig över mig och jag hoppas att den håller i sig.

Sen bör alla rollspelare (och alla andra också) köpa Polaris!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

6 Comments

 1. Känner någon i sällskapet ett behov av ett examplar av Polaris råkar jag ha ett till övers, havande av misstag införskaffat dubbletter. Utannonseras endast på detta sätt.

  (Och ja, det är en lysande skapelse.)

 2. Heh, ja, ett sådant erbjudande kunde jag ju inte motstå så förvänta er en recension så snart spelet är genomläst.

  Trist att alla inte har det så förspänt som jag. Vi har visserligen haft folk borta flera av veckorna men har lyckats skrapa ihop åtminstone ett spelmöte per vecka trots det. Då har vi spelat annat än det vanliga, till exempel Polaris som jag blev kär i. :)

  Jag hoppas att den frustrationen släpper snart. Om inte annat för att folk ska sluta tjata. ;)

 3. För ev andra läsare av ovanstående kommentar så roffade hr. bloginnehavaren snabbt åt oss sig boken. :-)

  För att kommentera mer på själva bloggposten: Agh! Här har det inte blivit något rollspel sen slutet på förra kampanjen i slutet av februari… nyspel har blivit uppskjutet i evigheter (vi har mer eller mindre turats om i gruppen om att vara dödsjuka och allmänt otillgängliga). AAGH! Frustration! Abstinens!

  ”Mitt engagemang i Rollspel.nu växer sig oroväckande stort också.”

  Och där har vi nästa frustrationskälla, forumet som inte finns. ;-)

 4. Problemet är att vi är fyra pers, vilket vad mig och min spelledarstil är väldigt optimalt antal; fyra spelare funkar men tre är bättre–nackdelen är då det räcker med att sakna en spelare för att komma ner på två vilket lätt blir rätt katastrofalt för dynamiken.

  (Jag hade ju en annan regelbunden spelgrupp fram till januari som jag hoppade av pga bristande tid och engagemang, så jag har väl mig själv att skylla. Fast när proppen väl släpper återgår jag nog rätt snabbt till att vara 100% nöjd med spelsituationen.)

 5. Kul att du kommit igång med rollspelande igen! Skulle också vilja spela lite mer regelbundet, men jag har inte direkt tid eller ork att dra igång nåt. Skulle vara kul att prova kortare scenarion, i stil med konventsscenarion. Då skulle man inte behöva lägga ner så stor tid.

 6. Hmm en annan har ju inte spelat rollspel på sig… sju år:D Men jag skulle hemskt gärna vilja, spelar man DoD och ADoD fortfarande?

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!