Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv

Originaltitel: Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events
Regissör: Brad Silberling
Manus: Daniel Handler och Robert Gordon
Språk: Engelska
Land: USA och Tyskland
År: 2004
Längd: 108 minuter

Jag började se Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv en gång när den var rätt ny, men jag kanske inte var mogen för den då för jag tyckte den var medioker. Nu, några doser konstigt senare, är den betydligt bättre men fortfarande inte en fullträff.

Varför är den inte en fullträff då? Tja, främst beror det på Jim Carreys karaktärer. Han är visserligen en bra skådespelare men likt Cable Guy och Ace Ventura är han skicklig på att spela roller jag verkligen inte står ut med.

Filmen handlar om de tre syskonen Baudelaire, Violet (Emily Browning), Klaus (Liam Aiken) och Sunny (Kara och Shelby Hoffman). Deras hus brann ner och deras föräldrar brann inne och nu behöver de en ny vårdnadshavare. Lotten faller på deras närmaste släkting, Count Olaf (Jim Carrey), som egentligen bara vill åt familjen Baudelaires rikedomar. Barnen är dock hans baktanke på spåren och lyckas gång efter annan ta sig ur Olafs grepp, men ska de klara det hela vägen?

Jag gillar ju egentligen handlingen och sceneriet är helt fenomenalt bra med snygga weird-viktorianska miljöer.

Men det är ju Jim Carrey, förmodligen det enda jag kan hålla emot filmen egentligen. Men det är tillräckligt för att jag ska störa mig på det nog att inte ge Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv ett toppbetyg.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!