Ett första steg

När jag läste Mark Lynas Six degrees (min recension) insåg jag att jordens framtid inte är särskilt självklar. Jag hade innan förstått att en del inte stod rätt till men aldrig kommit längre än till tanken att ja, man kanske skulle dra sitt strå till stacken. Sedan dess har jag läst både Johan Tells 100 sätt att rädda världen… (min recension) och David Jonstads Vår beskärda del (som jag inte recenserat ännu) och insett att man faktiskt kan göra något och fått en liten knuff i rätt riktning får att försöka rätta till mitt leverne. Den här bloggen är ett direkt resultat av de tre böckerna.

Jag är inte alls säker på att jag har kraften att ändra om i mitt liv, men jag ska banne mig försöka. Genom den här bloggen kan ni hålla reda på mig, pusha mig och hota mig. På den här bloggen kommer jag inte bara visa mina framsteg och komma med tips, jag tänkte även problematisera mitt liv och klimatdiskussionerna. Hur fungerar det att vara miljömedveten och kulturkonsument? Hur fungerar det att ha djur när man vill värna om miljön? Det är några saker jag hade tänkt att ta upp. Det är dock viktigt att poängtera att mitt huvudsakliga mål inte är att predika, snarare att visa att det går (eller inte går, om jag har otur) att leva grönt.

Ni som följer min andra blogg (Yasylum) vet att jag har ganska hög uppdateringstakt där. Det kommer jag inte ha här. Den här bloggen kommer jag skriva på när jag har något att skriva om, vilket rimligen är mer sällan än på Yasylum. Något inlägg i veckan är förhoppningen, men vi får se.

Har ni tips på fler saker ni vill att jag ska ta upp, tveka inte att skriv en kommentar till mig.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Några ämnen jag själv funderat på när jag tänkt på vad jag kan skriva på den här sidan, förutom de jag tar upp, är hur småsaker påverkar miljön. Vilken åverkan har den här bloggen på miljön, till exempel?

  2. Djurfrågan är något jag själv reflekterar över varje morgon när jag slänger vad jag plockat i kattlådan… Komposterbar kattsand hade ju inte varit fel.

    1. Satt nyss och letade komposterbar kattsand och det FINNS!! En som var gjord av majs och dessutom var nerspolningsbar. Tyvärr var den extra starka slut, men helt klart ska jag köpa och försöka. Hur kanoners som hellst ju. Kan ju till och med fixa en enkom kompost till kattsanden.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!