Tristan + Isolde

Originaltitel: Tristan + Isolde
Regissör: Kevin Reynolds
Manus: Dean Georgaris
Språk: Engelska
Land: Tyskland, Tjeckien, Storbritannien och USA
År: 2006
Längd: 125 minuter

Tristan + Isolde bygger på den både söta och hemska keltiska sagan med ungefär samma namn. Den här filmatiseringen känns dock bara som en vilja att göra en ny Sagan om ringen-rulle utan det som gör Tristan och Isolde till Tristan och Isolde.

Efter ett slag mot irländarna som britterna vinner förklaras hjälten Tristan (James Franco) död och skickas på en likfärd över havet. Han flyter i land på Irland där den irländska prinsessan Isolde (Sophia Myles) tar hand om honom. De blir naturligtvis kära (Var är kärleksdrycken!?) och deras kärlek ställer till problem för de unga tu när Isoldes hand lovas till Tristans adoptivfar (Rufus Sewell).

Stora ändringar på originalhistorien har gjorts och allt det som är sött är borttaget. Istället för ett kärleksdrama kantas Tristan + Isolde av stora, långa, gråa och tråkiga strider. Det är enormt tråkigt att titta på och ingenting får en fast.

Den enda vars skådespelarinsats är något att ha är Rufus Sewell som gör sig bra som den både beskyddande och slemmige brittiske kungen. I övrigt är det mesta utan känsla och utan att skådespelarna verkar veta varför de är på plats.

Det är tråkigt att en intressant historia skulle förstöras och att filmatiseringen av den blev så farsartad. Tyvärr är det inget som är skrattretande, jag ser bara potential som runnit ut i sanden…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!