Hundhotellet

Originaltitel: Hundhotellet
Regissör: Per Åhlin
Manus: Per Åhlin och Hans Åke Gabrielsson
Språk: Svenska
Land: Sverige, Danmark och Norge
År: 2000
Längd: 68 minuter

Hunden Sture (Hans Alfredsson) och Picasso (Jan Myrbrand) beger sig ut på en resa till Paris. På vägen hamnar de på det mystiska hundhotellet Rosenknoppen och blandas raskt in i intrigerna runt handel och förfalskning med egyptiska fornfynd. Med hjälp och inspiration av Miss Mops (Margreth Weivers) ger de sig i kast med att lösa fallet.

Jag tycker att historien i Hundhotellet är underbar. Det är verkligen en klassisk deckargåta med klassiska element från genren. Det är hur snyggt som helst och den Agatha Christie-liknande Miss Mops gör sitt till för att man ska komma i stämning. Samtidigt är filmen till bredden fylld med humor och, tvärtemot vad man kan tro vid första anblicken, är Hundhotellet långt ifrån en barnfilm. Tecknad film för vuxna är ovanligt men fungerar trots det väldigt bra.

Rösterna görs av en lång rad kända svenska namn. Hans Alfredsson och Margareth Weivers inte minst, men även Tomas von Brömssen, Stig Grybe, Peter Harryson, Björn Kjellman, Johan Rabaeus, Rolf Skoglund, Johan Ulvesson och Pernilla Wahlgren är stora svenska namn som figurerar i filmen. De gör allihopa ett riktigt bra jobb för att Hundhotellet ska behålla sin lekfullhet.

Hundhotellet är givet att beskåda för alla vuxna med lite barnasinne i behåll och som uppskattar en redig deckargåta. Underbart bra från Per Åhlin som alltid levererar kvalitet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!