En obekväm sanning

Originaltitel: An Inconvenient Truth
Regissör: David Guggenheim
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2006
Längd: 100 minuter

Al Gore har under en tid rest runt och föreläst om den globala uppvärmningen och klimatförändringarna de medför. Hans föreläsningar, och för den delen hans liv, resulterade i den flerfaldigt prisbelönade dokumentären En obekväm sanning.

Vad man tycker om dokumentären beror förstås till stor del på egna kunskaper och personliga åsikter om problemet. Och dokumentärens enda syfte (om man tolkar välvilligt i alla fall) är ju att väcka en opinion som ska se till att rädda vår planet. Med argument, statistik, anekdoter vädjar Al Gore både till känsla och förnuft. Till stor del fungerar det, för han är en duktig talare och kunnig (enbart skenbart?) föreläsare.

På alla sätt är En obekväm sanning en välgjord dokumentär, alldeles oavsett vad man tycker om ämnet. Den slår ann de rätta strängarna och får de flesta att reagera och all form av reaktion är eftersträvansvärd. Är man intresserad av globala uppvärmningen så är En obekväm sanning ett måste, men även om man är helt ointresserad och oinsatt så är den lättillgänglig och sevärd.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. Pingback: Lite gamla artiklar att läsa så länge

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!