En gemensam historia av bilder

Historypin är en webbtjänst där användarna kan ladda upp sina egna historiska bilder, skriva sin historia om dem och fästa dem på en google map. Sedan kan man söka på tidsperiod, plats och/eller nyckelord för att finna bilder som passar ens önskemål. Man kan, dessutom, jämföra gamla foton med hur platsen ser ut idag. Introduktionsvideon finns här nedan.

Jag måste säga att jag tycker att idén är något fruktansvärt bra och jag hoppas den fungerar och kommer bli spridd. Det är något visst med gamla fotografier…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!