Digital Fortress

Originaltitel: Digital Fortress
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2004
Tryckår: 2004
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 512
Förlag: Corgi books
ISBN: 0-552-15169-6

Digital Fortress är Dan Browns senaste kodknäckaralster, och nu börjar det – ärligt talat – bli lite fånigt.

National Security Agency får in en kod som deras superkodknäckardator inte klarar av att reda ut. Den vackra och begåvade kryptografkvinnan Susan Fletcher kallas in för att hjälpa till att lösa oredan, men allt är inte som det verkar och det blir till en enda soppa.
Upplägget och karaktärerna känns igen (Ja, det finns en tafflig akademiker med) från Dan Browns tidigare verk, men där Da Vinci-koden och Angels and Demons är intressanta och spännande så blir Digital Fortress mest fånig. Till mångt och mycket känns den bara som den tråkiga men logiska följden av en lyckträff (Eller i Browns fall, två).

Språket är som vanligt enkelt och lättläst, men här framgår tydligare det alla hans böcker egentligen lider, nämligen att det för det mesta verkar vara ett manus till en dålig actionfilm. Vissa saker i boken är visserligen lite tuffa, men överlag är det inte särskilt trovärdigt (Men tänk om allt är sant? Flämt!). Alls.

Jag vill inte rekommendera boken till någon. Har man läst tidigare Dan Brown-böcker och gillat dem blir man nog bara besviken. Har man inte läst de andra så är Digital Fortress verkligen inte en bok att börja med.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. På något konstigt sätt blir jag ändå sugen på att läsa boken, bara för att du sågar den. Men det är nog bara jag som är lite knäpp. ;)

  2. Du har en liten fråga …. du vet koden längst bak i boken .. ???!!!? jag undrar om du har försökt lösa den ?? Fick nått som liknar den av min tjej… ett medelande skrivet på samma sätt … KAN DU HJÄPA MIG in på rätt spår… dvs om du ens har en aning om hur man gör ;)
    hör av dig snarast på mailen .. eller via 0737265800 = mitt nummer. pleeeeezzz

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!