Hindenburg – Min älskade

Hindenburg – Min älskade är den avslutande delen i Mutantkampanjen Undergångens arvtagare. Här knyts trådarna från Pirit – Den innersta kretsen och Nordholmia – Kaisers testamente ihop.

Produkt: Hindenburg – Min älskade
Produktlinje: Mutant: Undergångens arvtagare, Järnringen
Författare: Mattias Johnsson
Omfång och format: 288 sidor US Letter, limbunden hårdpärm
ISBN: 91-975723-2-2
Cirkapris: 399 kr


Hindenburg – Min älskade är inte bara den avslutande delen, den är dessutom den med råge största av de tre kampanjmodulerna i serien. Med sina 288 sidor är den drygt 50 sidor längre än Nordholmia.
Layouten är densamma som de andra Mutantprodukterna. Samma stilrena och snygga upplägg som passar spelet så bra. Och bilderna – wow! Järnringen fortsätter att leverera underbara bilder som verkligen bidrar till den så speciella Mutantkänslan.

Kampanjmodulen innehåller omfattande information om Pyrisamfundets huvudstad Hindenburg och dess aktörer, samt de tre avslutande äventyren i Undergångens arvtagare-sviten. Allt är presenterat med det sedvanliga språket som både förklarar hur saker är tänkt att vara, men ändå låter fantasin löpa fritt. En stor del av informationen är även en utmärkt resurs för spelarna att ta del av för att på bästa sätt kunna spela i Hindenburg och närliggande områden.
Jag kan bara konstatera att Järnringen är fenomenala på att hitta på fantasieggande historier och bakgrunder som dels passar in i stämningen och dels ger intressanta vändningar när de ovetande rollpersonerna ska nysta ut vad som egentligen döljer sig i huvudstaden. Och i Hindenburg – Min älskades äventyrs finns det många saker att upptäcka och reda ut, vilket bör leda till många timmars spelande för de grupper som tar sig an kampanjen.
De tre äventyren är inte särskilt originella, men det tycker jag å andra sidan inte att de behöver vara när de håller sådan hög kvalitet och ändå aldrig blir förutsägbara. De bjuder på många olika utmaningar, allt från taktiska till sådana där man behöver rollspela. Blandningen gör att jag tror att äventyren kan passa väldigt många spelgrupper utmärkt.
Det man möjligen kan anmärka på är bristen på hjälp utifall rollpersonerna skulle sticka av lite från spåret. Visserligen finns det en del, men inte vid de ställena jag tror är kritiska på den punkten. Det är visserligen långt ifrån omöjligt att klara det galant ändå, men ibland märks det extra tydligt att man är utelämnad åt spelledarens improvisationsförmåga. Det är förstås inget som är specifikt för just Hindenburg utan något som väldigt många äventyr dras med.

Hindenburg – Min älskade bildar tillsammans med de två tidigare kampanjmodulerna den enorma kampanjen Undergångens arvtagare. Sammanlagt ligger kampanjmaterialet på över 700 sidor. Frågan jag kan ställa mig är hur många som verkligen kommer att spela igenom allt. Jag hoppas att jag någon gång kommer få möjlighet att göra det och jag är säker på att mycket av informationen och inspirationen går att använda även om man inte planerar att spela igenom kampanjen.

Men det påverkar inte mitt slutomdöme – jag är ändå lyrisk. Hindenburg är bland de bästa svenska rollspelsmodulerna jag läst och jag kan verkligen rekommendera den (och därmed hela kampanjsviten) till de som är det minsta intresserade av Mutant. Det är en otroligt snygg och häpnadsväckande välgjord bok som verkligen får min fantasi och Mutantlusta att gå i spinn.
Jag kan knappast önska mig en bättre avslutning på Sveriges hittills största rollspelskampanj.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!