Deception Point

Originaltitel: Deception point
Författare: Dan Brown
Utgivningsår: 2001
Tryckår: 2004
Originalspråk: Engelska
Förlag: Corgi Books
ISBN: 0-552-15-176-9

Deception point (svenska översättningen är I cirkelns mitt) är Dan Browns tredje roman, och även den tredje av hans böcker som blev översatt till svenska.
Jag har dock läst den engelska versionen.

I glaciärisen hittas en revolutionerande sak. Det är en meteorit med en del speciella egenskaper som NASA lyckats hitta med hjälp av deras senaste, väldigt ifrågasatta, teknik. För att fastställa meteoritens äkthet inbjuds en rad oberoende och framstående forskare.
Samtidigt rasar presidentvalets kampanjer. Utmanaren Sedgewick Sexton bygger stora delar av sin kampanj på NASAs enorma pengaslöseri och eviga misslyckanden.
Någonting med meteoriten är fel och de som vet sanningen jagas och hotas för att sanningen inte ska bli offentlig.

En jämförelse med Dan Browns andra romaner är oundviklig och bredvid Angels and demons och The Da Vinci code framstår Deception point som rätt tunn. Den är rätt förutsägbar, försöken till att göra den actionfylld går inte riktigt hem och den känns ganska långsam.

Historien har potential och de konspirationer som, precis som alltid, är en stor del av Dan Browns böcker är här välgjord, men, som sagt, förutsägbar.

Gillar man Dan Browns stil kan det vara värt att läsa Deception point, men förvänta dig inga underverk. Det är ingen bok utöver det vanliga och risken är att man blir lite besviken på den om man tidigare läst hans andra verk.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!