A Game of You

Serie: The Sandman
Originaltitel: A Game of You
Manusörfattare: Neil Gaiman
Tecknare: Shawn McManus, Colleen Doran, Bryan Talbot, George Pratt, Stan Woch och Dick Giordano
Utgivningsår: 1991
Tryckår: 1993
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 186
Förlag: Vertigo
ISBN: 1-56389-089-5

Nu har vi kommit till den femte delen i Neil Gaimans Sandman-serie. De fyra tidigare delarna är Preludes & Nocturnes, The Doll’s House, Dream Country och Season of Mists.

Barbie, som varit med i The Doll’s House, har lämnat Ken efter att deras drömmar sögs ihop i nämnda album. Nu lever hon tillsammans med ett gäng ”avvikare”, hon är pank och utsatt. Dessutom har hon inte drömt på jättelänge. En dag sugs hon dock in i de drömmar hon hade som liten där hon var prinsessan Barbara som tillsammans med Martin Tenbones, Wilkinson, Prinado och Luz skulle rädda världen från de hemska Cuckoo. Drömmen är kanske inte bara en dröm den här gången.

Neil Gaiman är rätt bra på att göra historier som är både söta och hemska på samma gång. A Game of You är ett typexempel i och med Barbies prinsessdrömmar som är rätt färgglada och barnsliga samtidigt som de är rätt läskiga och långt ifrån okomplicerade.

A Game of You är, precis som tidigare album, väldigt bra. Den är ett litet sidospår i seriens huvudlinje, men den förklarar kanske en del om Dream. Däremot är det den minst intressanta handlingen hittills vilket gör att man nästan längtar till nästa del.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!