Phone Booth

Originaltitel: Phone Booth
Regissör: Joel Schumacher
Manus: Larry Cohen
Språk: Engelska och swahili
Land: USA
År: 2002
Längd: 81 minuter

När Stu Shepard (Colin Farrell) går förbi en telefonkiosk ringer den oväntat. Efter en viss tvekan svarar han och samtalet var visst till honom. Personen i andra änden av linjen (Kiefer Sutherland) förklarar för Stu att han siktar med ett krypskyttegevär mot Stu och att de två nu ska reda ut ett och annat.

Handlingen är i stort sett enbart förlagd till den här telefonkiosken. Det känns minimalistiskt, snyggt och framförallt väldigt oväntat av en Hollywood-produktion. Filmens ringa längd (81 minuter) bidrar även det till att Phone Booth känns annorlunda. Mysigt.

De skådespelare som är med är överlag bra. Alla är inte fenomenala kanske, men det känns trovärdigt på något sätt – trots att det kanske är svårt att sätta sig in situationen.

Det Phone Booth saknar är det lilla extra som gör att jag säger ”wow!”. Det är en bra film som jag mycket väl kan tänka mig att både rekommendera och se igen och jag skulle framförallt vilja se fler filmer med samma utformning.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. En film helt i min smak. Den är spännande och intressant att se. Lagom lång är den också. Din recension av filmen stämmer mycket väl in på vad jag tycker.

  2. Ballt. Phone Booth har annars känts som en typisk sådan film som folk borde gilla att hata. Vet inte varför. Kul att recensionen stämde med vad du tycker också. :D

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!