51st State

Originaltitel: The 51st State
Regissör: Ronny Yu
Manus: Stel Pavlou
Språk: Engelska
Land: USA och Kanada
År: 2001
Längd: 92 minuter

Den amerikanske kemisten Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) kommer till England för att sälja sitt nya recept, POS-51 – en drog 51 gånger starkare än alla andra. Väl framme kastas han in, mer eller mindre självvalt, i en intrig bland Londons skitigaste skurkar. Det största problemet är att han är fast i Liverpool med det osmidiga sällskapet Felix DeSouza (Robert Carlyle) och hans ex-flickvän (Emily Mortimer).

När jag såg 51st State första gången var jag betydligt mer imponerad än jag var nu. Då var det en rätt skön och Snatchig rulle, och visst har den fortfarande likheter med Snatch men den är betydligt fånigare och mer obegriplig. Tyvärr, måste jag säga, för det är ändå rätt sköna (om än inte helt trovärdiga karaktärer).

Det leder vidare till skådespelarna. Samuel L. Jackson kommer jag nog aldrig förstå mig på. Han är en duktig skådis men helt oförmögen att hitta bra filmer att spela i. Robert Carlyle är också duktig och Rhys Ifans är ju som han är, en rolig och tokig sidekick. I övrigt är det inte mycket att ha på den fronten.

51st State är okej underhållning och vinner nog främst på att inte vara så förbaskat lång. Det är ganska skön humor, okej action och lite attityd. Långt ifrån en bra film men funkar nog om man är sugen på lättsmält men inte helt flytande action.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!