Smokin’ Aces

Originaltitel: Smokin’ Aces
Regissör: Joe Carnahan
Manus: Joe Carnahan
Språk: Engelska
Land: Storbritannien, Frankrike och USA
År: 2006
Längd: 109 minuter

FBI-agenten Messner (Ryan Reynolds) är satt på att hitta en stå upp-komiker (Jeremy Piven) i Las Vegas som fått för sig att han ska leva något Jet-set-gangsterliv. Han söker sig till kasinot Lake Tahoe. Dock har en rad yrkesmördare (och andra tokstollar) fått reda på att någon vill ha hans hjärta i utbyte mot $1 000 000. Det blir en märklig jakt med många tillfälligheter.

Jag tycker att historien är rätt ball och påminner en del om Snatch men är inte lika genialt berättad. Handlingen har sköna vändningar och twistar och är intressant nästan hela tiden. Tyvärr utnyttjas inte storyn till fullo, men det fungerar ändå bra.

Filmens stora fördel är de välgjorda karaktärerna. De är inte alltid välspelade men oftast riktigt sköna. Excentriska, tokiga eller bara lömska. Jeremy Piven är riktigt, riktigt bra som den självupptagne måltavlan och jag blev nästan förvånad över hur bra han var.

Smokin’ Aces är helt klart sevärd, kanske inte som första film för Snatch är fortfarande bättre, men har man redan sett Snatch och är sugen på något liknande så är Smokin’ Aces ett bra val.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!