Vad kvinnor vill ha

Originaltitel: What Women Want
Regissör: Nancy Meyers
Manus: Josh Goldsmith, Cathy Yuspa och Diane Drake
Språk: Engelska och franska
Land: USA
År: 2000
Längd: 127 minuter

Nick Marshall (Mel Gibson) är en framgångsrik men något manschauvenistisk reklamsnubbe på ett stort företag. När en ny chef ska tillsättas får Nick (och alla andra) en chock när det inte blir han utan Darcy McGuire (Helen Hunt), branschens mest framgångsrika kvinna, som får jobbet. Hon börjar sitt jobb med en liten lek, gör reklam för kvinnosaker. Nick får i sig för mycket rödvin och efter en olycka får han förmågan att höra vad kvinnor tänker, något han givetvis utnyttjar till fullo.

Jag höll på att säga att den här filmen är precis vad kvinnor vill ha, men då skulle jag vara alltför lik Nick och det vill jag ju inte. Men ibland känns det så, som om filmen är fylld av en humor det inte är meningen att jag ska förstå och för att vara en komedi blir den exceptionellt platt. Däremot är handlingen rätt söt och allt är inte dåligt med den. Av någon anledning har den ett feel good-slut och det kan väl vara ett litet förlåtande drag även om motsatsen förmodligen hade varit mer passande.

I rollerna ställs Mel Gibson, visserligen kompetent men långt ifrån bra, mot den alltid lika fantastiska Helen Hunt. Resultatet blir helt okej, rent skådespelarmässigt. Bette Midler spelar dock en psykolog till perfektion och Judy Greer är bra som den självmordsbenägna Erin (en karaktär som verkligen höjer filmen).

Så sammanfattningsvis är Vad kvinnor vill ha en film som inte passar alla och den passar definitivt inte mig. Om det har att göra med temat eller något annat vet jag inte.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!