Cassandra’s dream

Originaltitel: Cassandra’s Dream
Regissör: Woody Allen
Manus: Woody Allen
Språk: Engelska
Land: USA och Storbritannien
År: 2007
Längd: 108 minuter

De två bröderna Ian (Ewan McGregor) och Terry (Colin Farrell) har satt sig i svår ekonomisk knipa, den ena har spelat bort sina pengar medan den andre investerat pengarna i ett hotellbygge för att imponera på en tjej. Då kommer deras rike fabror (Tom Wilkinson) in i bilden och föreslår en deal. Bröderna får pengar om de gör sig av med farbroderns fiende.

Cassandra’s Dream har en skön grundtanke och bra karaktärer. Bröderna är intressanta i sina problem och sin frågeställningen runt det moraliska i att slå ihjäl någon. Dock är inte idén lika bra utförd som den skulle kunnat vara. Den blir ibland lite långtråkig och, vilket ska vara Woody Allens trademark, det är väldigt konstiga relationer bortom brödernas. Det gör det hela märkligt.

Det måste dock sägas att Ewan McGregor och Colin Farrell är som gjorda för att spela mot varandra. De är dessutom ganska lika (i filmen). De är oerhört duktiga och bara de två gör filmen värd att se. Tom Wilkinson är som vanligt bra, jag tror nästan inte han kan göra en dålig roll. Övriga mindre kända roller fungerar bra, men eftersom jag inte minns någon annans prestation var det nog inget utöver det vanliga.

Cassandra’s Dream är en okej film, skådespeleriet är väldigt bra men kommer något bakom den handling som borde varit bra, men inte är det. Filmen hade potential, men nådde inte särskilt långt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!