The Fall

Originaltitel: The Fall
Regissör: Tarsem Singh
Manus: Dan Gilroy, Nico Soultanakis, Tarsem Singh och Valeri Petrov
Språk: Engelska och rumänska
Land: Indien, Storbritannien och USA
År: 2006
Längd: 117 minuter

På ett sjukhus i utkanten av 20-talets Los Angeles börjar en stuntman (Lee Pace) att berätta en historia för en liten flicka (Catinca Untaru) med bruten arm. Berättelsen handlar om fem fantastiska hjältar som alla svurit att döda den man som gjorde dem orätt. Berättarens och lyssnarens fantasi blandas alltmer med verkligheten ju närmare historiens slut de kommer.

Det är såhär en berättelse ska vara. Den är inte bara väldigt genomtänkt, den är intressant på ett alldeles speciellt sätt. Kanske är det för att jag älskar historier som leker med sig själva, kanske är det för att jag är svag för sagoberättande. Oavsett så tilltalar historien mig väldigt mycket.

Skådespeleriet är bra, men inte mer. Den lilla flickan, Catinca Untaru, är duktig. Det man kan störa sig på (vilket jag inte gör nämnvärt, förvisso) är den teatraliska stil som är på sagodelarna. Den är inte perfekt, men den passar väl in.

The Fall var jättebra, jag älskar hur den blandar olika berättelser och hur de förändras över tid. The Fall är nog inte en film för alla, den kan fungera för barn, men ibland är det rätt konstig. Blir man inte avskräckt av det så är den väl värd en titt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!