The Aviator

Originaltitel: The Aviator
Regissör: Martin Scorsese
Manus: John Logan
Språk: Engelska
Land: USA och Tyskland
År: 2004
Längd: 170 minuter

I The Aviator får vi följa regissören och flygaren Howard Hughes (Leonardo DiCaprio) från sent 20-tal till mitten av 40-talet. Hans genialitet då det gällde regissering och uppfinnande matchades bara av hans tvångstankar och hans försök att förföra.

Det är en fängslande berättelse om en fängslande person och det känns både äkta och otroligt subjektivt. Bilden av Howard Hughes är ett skadat geni och det förstärks av Martin Scorseses skickliga regi. Det är väldigt visuellt och ibland överdrivet för att göra en poäng av huvudpersonens bild av världen.

Leonardo DiCaprio är en väldigt duktig skådespelare och har växt till sig en del sen sina tidiga roller. Här slipper han ju spela rollen som ung snygging vilket gör det något mer sympatiskt. Andra framträdande roller görs bra av Cate Blanchett, Ian Holm och Alan Alda. Verkligt lyckad skådespelaruppsättning.

The Aviator är sammanfattningsvis en riktigt sevärd skildring av en märklig mans öde.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!