Catch me if you can

Originaltitel: Catch me if you can
Regissör: Steven Spielberg
Manus: Jeff Nathanson, Frank Abagnale Jr. och Stan Redding
Språk: Engelska och franska
Land: USA
År: 2002
Längd: 141 minuter

Catch me if you can är den sanna historien om mästersvindlaren Frank Abagnale Jr. som sägs ha försvindlat åtskilliga miljoner genom sina framgångsrika bedrägerier – allt innan han hunnit fylla 19 år.

FBI-agenten Carl Hanratty (Tom Hanks) lyckas efter en lång jakt fånga den efterlyste Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio). På resan hem till USA återberättas minnena från färderna och på det sättet berättas hela den fantastiska historien som fick Frank Abagnale Jr. att till slut anställas av FBI som expert på förfalskningar.

Jag tycker verkligen om hur historien berättas. Tillbakablickarna passar väldigt bra in på handlingen och på Frank själv. Det ger ett intryck av kontrollerade tillfälligheter som förmodligen stämmer väl överens med hur det var att svindla bort miljonerna. Att det dessutom är en väldigt intressant historia gör ju sitt till, oavsett hur sann den är.

Leonardo DiCaprio tillhör inte mina favoriter, men jag måste ge honom att han gång på gång lyckas imponera med sitt skådespeleri. Tom Hanks är som vanligt bra och här balanserar han skickligt på gränsen mellan briljans och besatthet. Andra bra insatser står Amy Adams, Christopher Walken och Nathalie Baye för.

Steven Spielberg och de andra har lyckats bra med att återberätta ett förunderligt människoöde på ett sätt som visar många sidor och bjuder på stor underhållning.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!