Pumpapaj som mat

Idag blir det ingen inspirerande text annat än: ”Jag tänkte det vore roligt att testa att göra en pumpapaj som inte var en efterrätt (jag ska testa det med dock, har ju en halv pumpa kvar). Här är resultatet.”

Ingredienser

Pajdegen:
3 deciliter vetemjöl
3/4 deciliter vatten
100 gram margarin
1 ägg
Lagom med salt
Olivolja till formen

Fyllning och topp:
En halv pumpa i lagom storlek
Lagom mycket champinjoner, kantareller eller annan rolig svamp
2 gula lökar
En bra bit purjolök
2 vitlöksklyftor
250 gram mozarella
Ett knippe gräslök
2 ägg
3 deciliter mellangrädde
Salt och peppar
Olivolja att steka i

Tillagning

Degen är enkel, rör ner allt utom olivoljan i en matberedare. Låt den tugga till degen är jämn, under tiden kan du smörja en form med olivolja. Platta sedan ut degen jämnt i formen och hoppas på att inga smörklumpar är kvar.

Champinjoner, kantareller, gul lök och vitlök steks tillsammans i olivolja. Det ska bli tillagat men inte sönderstekt så ta det lugnt med värmen och så. Pumpan och purjolöken tärnas respektive skivas och läggs i botten. Den andra fyllningen öser du ut ovanpå. Blanda grädde, ägg och kryddor (”min” specialäggstanning för extra krämighet) och häll ut över fyllningen. För min del var pajen ganska tjock med fyllning så det behövdes inte mer äggstanning än så.

När allt är i pajen är det bara det som ska vara på kvar. Skiva mozarella och lägg i ett jämnt lager ovanpå. Klipp gräslök och strö ut rikligt över osten. Sen in i ugnen: 200 grader i tjugo minuter ungefär.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!