Odd and The Frost Giants

Originaltitel: Odd and The Frost Giants
Författare: Neil Gaiman
Utgivningsår: 2008
Tryckår: 2008
Originalspråk: Engelska
Sidantal: 97
Förlag: Bloomsbury
ISBN: 978-0-7475-9538-0

Odd är, lite som hans namn siar om, udda. Det är åtminstone vad de andra i vikingabyn han kommer ifrån tycker. Med ett skadat ben och en förlorad pappa så har han ingen riktig plats i byn och har därför flyttat ut i skogen. En dag stöter han på en björn, en örn och en räv som visar sig vara de förvandlade asagudarna Tor, Oden och Loke som blivit lurade och förvisade från Asgård av frostjättarna. Kan den unge Odd hjälpa dem att få tillbaka gudarnas stad?

Neil Gaiman är, som jag påpekat åtskilliga gånger, en fantastisk berättare. Hans talang för att väva in myter och historia och göra dem egna och speciella är något jag inte kan låta bli att avundas. Det lyckas med även här när han berättar sin personliga version av hur Tors hammare Mjölnir hamnar i jättarnas ägo.

Det han inte gör så bra, men som han brukar göra bra, är att vända sig till en bred målgrupp med sina smala böcker. Odd lider väldigt mycket av att vara en enkel ungdomsbok och jag som något äldre kände mig inte alls som målgruppen för boken. Dock tror jag att Odd and The Frost Giants är perfekt för de som precis håller på att börja lära sig engelska. Språket är enkelt och lekfullt och bör inte vara några problem ens för ovana engelskaläsare.

Så ja, trots att Odd and The Frost Giants inte passade mig särskilt bra så får den en trea. Det har mycket att göra med Neil Gaimans förmåga att fängsla och göra varje myt till sin egen. Behöver ni en födelsedagspresent till ett barn? Då är Odd and The Frost Giants perfekt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!