The Green Mile

Originaltitel: The Green Mile
Regissör: Frank Darabont
Manus: Stephen King och Frank Darabont
Språk: Engelska och franska
Land: USA
År: 1999
Längd: 188 minuter

The Green Mile bygger på Stephen Kings roman om en mycket speciell fånge som väntar på avrättning.

Paul Edgecomb (Tom Hanks) jobbar med att se folk dö, han är nämligen avdelningschef på Death Row. Han har tidigare varit realistisk och jordnära men tvingas ändra uppfattning när John Coffey (Michael Clarke Duncan) sätts in på Pauls avdelning. John Coffey är dömd för mordet på två flickor, men det är mycket som inte är som vanligt med honom.
Han är stor som ett hus, men rädd för mörkret och efter hand visar han sig kunna utföra mirakel.

Jag säger det med en gång – The Green Mile är otroligt välspelad. Besättningen bestående av redan nämnda Tom Hanks och Michael Clarke Duncan, samt David Morse, Barry Pepper, Michael Jeter och Doug Hutchinson har med ett övertygande skådespel fått en till ytan träig Stephen King-bok levande. Det är mycket värt.

Regissören Frank Darabont, som tidigare regisserat och skrivit Nyckeln till frihet, har med stor träffsäkerhet prickat in det 1930-tal som boken utspelar sig i och berättelsen blir väldigt gripande.

The Green Mile är en thriller som står på min lista över thrillers man borde se, så får ni chansen att se den – ta den!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!