Ny design igen, nu är jag kanske nöjd

Jag är – har det visat sig – en liten epigon, en härmapa (en osjälvständig efterföljare!) utan dess like. Men jag kan inte hjälpa det. När Piruett bytte design strax efter nyår blev jag förundrad hur man med en så pass enkel design kunde göra något som var så snyggt. Jag laddade ned designen och började pilla och fixa så att jag själv skulle kunna använda den. Jag inser förstås det vanskliga i att ha en design någon annan har, men jag vet inte vad jag ska göra. Ända sedan jag skrev om att sälja mig själv och min webbplats har jag varit på jakt efter en ny design, för missnöjet med min nuvarande design har stigit ju mer tiden gått. Jag gillar inte färgerna och jag gillar inte alla småfel. Å andra sidan har min förundran över Tarskis (Piruetts design heter så) förträfflighet hela tiden ökat.

Så nu, efter att ha kollat så att det inte kändes för dumt har jag uppdaterat Yasylum eller vad nu webbplatsen numera heter till den snyggaste designen jag sett hittills. Den är mycket renare, mycket snyggare och använder bara två kolumner istället för tre. Bilden planerar jag också att byta vad det lider, men tills vidare får denna medföljande Jackson Pollockska bilden hänga med.

Nåväl. Nu lär jag vara nöjd ett tag. Hoppas jag.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

16 Comments

  1. Japp, när jag kände att allt jag ville ha med gick att klämma in i en kolumn så var det lättare att leta… En av de bästa sakerna med desigen måste vara trådade kommentarer. Lysande!

 1. Lite blek… Tuffare färger kanske behövs, ljusblått på vitt är inte så lättläst.
  I alla fall inte för mig. Inte ljusgrått på vitt heller

  1. Det är sant, det är inte jättelättläst, men det funkar tills vidare. Kommer väl förmodligen se över färgerna när jag vet vad jag ska göra med toppbilden så att de passar ihop.

  2. Jag gillar det ljusblå och jag tycker inte det gör texten svårläst. Och jag brukar vara ganska känslig för sådant. Om du vill ha en åsikt till, alltså. :)

  3. Jag tycker att den är lite på gränsen, men om jag är lat så fungerar det att ha det kvar som det är. Det är ju dock en smal sak att ta exempelvis en mörkare blå nyans från färgstänken och byta till. Det vore så mycket enklare om jag visste vad jag ville ha för rubrikbild. :)

 2. Nu är ju det här första gången jag besöker den här bloggen, men jag gillar designen: den är ren, prydlig och tydlig. Och färgstänken ger den en snyggt konstnärlig touch :)

  1. Jag hoppas det inte är sista. ;) Ja, att den är ren är väl den främsta fördelen, något som jag alltför mycket tummat på tidigare vilket gjort saker plottriga. Till viss mån är väl den vänstra spalten förplottrigad jämfört med hur det är tänkt att vara, men jag kan leva med det.

 3. Förresten, sökrutan borde inte ligga nederst. Även om den är lätt att nå med PgDown är det inte där man letar först.

  1. Det har du förstås helt rätt i, men jag vet inte riktigt var jag kan eller vill placera den annars. Jag ska fundera och laborera med det.

 4. Ser riktigt fint ut Martin! Jag har en stor förkärlek för luftig och stilren design och detta är ett gott exempel. Får en att nästan fundera över om man själv borde fila på en ny design.

  1. Tackar! Ja, jag har alltmer gått från att gilla tight färgglad till att tycka om stilrent och enkelt och det här är väl ungefär så långt jag kan gå med det. Designen på din sida tycker jag fungerar mycket bra, så det är ju inte på något sätt akut (vilket det kanske egentligen inte var för mig heller), men det är ju alltid roligt att utforska vad som finns – kanske finner man den perfekta designen.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!