Nu får de väl ändå ge sig?

DN.se skriver om att ett förslag tagits upp i EU om att bloggare ska registreras. Motiveringen: ”[…]men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem. De är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden.”

Jag köper med en gång att spam, felinformation och ont uppsåt existerar och kanske till och med frodas på internet, men det är inte ett fenomen som internet är ensamt om. Jag ser få förslag om att dagspress (Aftonbladet och Expressen, till exempel) ska ”städas upp” så att inte felinformation sprids. Och var går gränsen? Ska böcker, TV-program, vinklade forskningar och liknande också registreras och städas?

Den estniska initiativtagaren Marianne Mikko menar också att ”om vi ser namn och bild på den som skriver så gynnar det yttrandefriheten. Om en bloggare förolämpar eller manipulerar så kommer vi att veta vem som står bakom bloggen.” Och jag har blivit kränkt på internet, inte bara på bloggar, men jag skulle aldrig drömma om att anse att registrering av bloggar är ett alternativ för att skydda mig från att bli kränkt. Jag lovar att om jag skulle vidtagit rättsliga åtgärder så skulle det inte vara för att bloggar inte registreras som det skulle avslås, nej, snarare skulle det vara för att ingen bryr sig.

Tyvärr, känns det här naturligt i skuggan av FRA.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

  1. Det var det löjligaste jag hört. Inte för att jag är vidare indiskret eller omöjlig att finna, men för farao, vill man skriva så vill man väl. Dessutom så är det ingen som tvingar en att läsa.

    Och jag håller med angående Expressen och Aftonbladet med, för att inte nämna än mer renodlade skvallertidningar, så länge dem är okey att publicera är fan folks bloggar inget att hänga upp sig på!

  2. Jag läste precis artikeln och det h är är ju rätt… sjukt. Nåja, nu någon gång upphör jag att bli förvånad över sådant.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!