Bloggtips: Gardener.se

Under de senaste två månaderna har Gardener bloggat om en hel rad spännande saker. Tyvärr var det fel DNS så jag kunde och ville inte länka till honom då. Nu har han skrivit så pass mycket intressanta saker att jag tänkte ägna ett helt inlägg åt att peka er rätt bland hans intressanta blogginlägg.

 • Mitt läsbarhetsindex – Handlar om en sida som räknar ut hur svårläst en text är. Intressant för mig som skriver en del och kan säkert vara intressant för fler.
 • Plugins till WordPress – Sökmotoroptimering – En oerhört bra sammanfattning av vad man behöver för att komma högt upp i Googlesökningar och vilka plugins WordPress har för att hjälpa till. Ska, när jag orkar, följa råden och installera ett par av pluginsen.
 • Hur skapar man en populär blogg? – En bra genomgång över vad man bör tänka på för att ens blogg ska bli populär. Många länkar till andra läsvärda artiklar, samt egna tankar i frågan. Mycket användbart för den intresserade.
 • Självpublicering – Ett ämne som definitivt är intressant för de med författarambitioner är självpublicering. Gardener går igenom en rad alternativ, främst utländska, samt hur man gör för att skaffa ISBN-nummer och vad som gäller för pliktexemplar. väldigt intressant.

Ovanstående är bara fyra av många välskrivna och tänkvärda inlägg. Gardener bloggar främst om bloggning, wordpress, kodning, TV-serier och spel. Dessutom brukar han rapportera från Comedy Corner i Uppsala. Ta gärna ett kik så blir både han och jag glada.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

3 Comments

 1. Tack för bloggtipset! Smart att länka till specifika inlägg, det gör att man snabbt får en känsla för vad bloggen kan handla om. Det är inte alltid de senaste inläggen är de bästa eller mest representativa.

  Om jag kör min ordfrontnovell i läsbarhetsräknaren hamnar den på ”Mycket lättläst, barnböcker”, vilket är precis där jag vill att den ska vara.

  – Jonas

 2. Olle: Det var så lite så. Det är knepigt med spridda ämnen (se bara på Yasylum) men jag hoppas att det inte avskräcker folk från att läsa din blogg.

  Jonas: Ja, jag vill gärna peka ut vad jag tycker är bra på de bloggar jag tipsar om vilket görs väldigt tydligt med länkar. Jag hoppas att det inte bara var du som tog till dig av tipset utan att det var många fler. :)

  Mer bloggtips utlovas i framtiden!

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!