Poseidon

Originaltitel: Poseidon
Regissör: Wolfgang Petersen
Manus: Mark Protosevich och Paul Gallico
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2006
Längd: 98 minuter

På nyårsafton utsätts lyxkryssaren Poseidon med 2 000 passagerare för ett jättevåg som välter det enorma skeppet. Personalen försöker hålla passagerarna lugna, men en liten grupp med människor ger sig ut för att ta sig upp till ytan på egen hand. Färden uppåt är strapatsrik och bjuder på många utmaningar.

Historien känns lite som en action-Titanic och det är inte ett särskilt bra betyg. Historien är lite märklig och karaktärerna är karikatyrartade. Himla tur att det var en gammal brandman, en båtarkitekt, en sjuksyster och en superhjälte som bestämde sig för att sticka. Nej, det är lite för enkelt för att vara bra.

Skådespeleriet är av varierad art. De flesta klarar ju av att reda ut sin karikatyrroll på ett godkänt sätt, men det är inget uppseendeväckande direkt. Hundar hade kunnat dresseras för att göra rollerna.

Nej, Poseidon var inte någon toppenrulle. Den var lite för bra för att vara ett totalt bottennapp för på något sätt är den ändå lite charmig, och den är för dålig för att vara sevärd. Poseidon är ingen höjdare, helt enkelt.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!