Monkey Warfare

Originaltitel: Monkey Warfare
Regissör: Reginald Harkerna
Manus: Reginald Harkerna
Språk: Engelska
Land: Kanada
År: 2006
Längd: 75 minuter

Dan (Don McKellar) och Linda (Tracy Wright) är två gräsrökande sakletar som just blivit av med sin langare. Utan langare blir allting knepigt, men när Dan stöter på Susan (Nadia Litz) så förändras allt. Hon är en energirik tjej som dessutom råkar vara langare. Dan och Linda släpper in Susan i sina liv, men ju längre in på livet hon kommer desto fler obehagliga hemligheter kommer upp till ytan.

Med en blandning av värme och tragik illustreras Dan och Lindas (och för den delen Susans) inte alltför lätta liv. Samtidigt som de lever med någon cynisk revolutionsanda behöver de tjäna sitt uppehälle och få tag på sina droger. Trots humorn känns det trovärdigt.

Skådespelarna är få och väldigt duktiga. Att man inte känner igen skådespelarna gillar jag verkligen, även om jag satt och grunnade på var Tracy Wright varit med tidigare (Me and you and everyone we know visade det sig). Det är framförallt runt de tre (Dan, Linda och Susan) saker händer och förutom dem är det bara en handfull till som har repliker.

Att budgeten var liten och filmtiden kort märks ibland, men det är ingenting man stör sig på. Det känns snarare rätt passande i temat.

Monkey Warfare är en bra och rolig film med ett uns av allvar. Man berörs, vilket alltid är en bonus. De tekniska tillkortakommandena kommer inte ivägen för den välberättade historien. Se filmen!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

2 Comments

  1. Härligt, jag har ju dig att tacka för att jag hörde talas om den. Hade du inte nämnt den (och sagt att den var kort) hade jag nog inte sett den. Tack. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!