Kreativitet på arbetstid

Som telefonintervjuare är det en del tid mellan samtalen då man inte kan göra något särskilt men som man gärna vill slå ihjäl. Jag upptäckte nämligen rätt tidigt att det inte är någon bra idé att bara sitta och glo. Frågan är bara vad man ska göra.

Jag provade att rita lite i söndags. Det gick väl sådär, bortsett från att jag är dålig på det. Spånade även lite genrer till Nostalgi. Jag misstänker dessutom att det skulle vara utmärkt att lösa korsord. Knepet är att hitta någon sysselsättning som är lätt att avbryta och som inte kräver någon enorm koncentration. Är det någon som har tips på liknande sysselsättningar?

Annars får jag försöka att uppbåda kreativitet på arbetstid, får jag ett bra flyt kommer jobbet bli alldeles jättebra.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

7 Comments

 1. Det e ett mantra i mitt huvud va, det lyder: ”Don’t type ’masturbation’, don’t type ’masturbation'”….

  So i just won’t.. :p

 2. Korsord låter väl inte helt dåligt? Annars finns det ju alltid patiens-kortlekar, eller så kan du kanske lära dig virka? ;)

 3. Misha: Jag är rädd att det inte är ett alternativ, så det var tur att du inte nämnde det. :)

  Caroline: Jag ska prova att läsa DN och fortsätta spåna på prylar som behöver göras idag, så får vi se om jag provar virkning någon annan gång. :)

 4. Boy, do I have the answers for you! Efter mer än ett år inom telemarketing har man lärt sig ett och annat! Dels finns ju det slöa surfandet, men det är egentligen inte tillåtet och bör inte prövas förns (tjusigt talspråk) man är riktigt bra på att smyga. Vid sidan om det är det just patiens, eller harpan som det heter i datorn, som är lättast och roligast. Man blir dessutom smartare av det, har jag hört. Rita och måla är bara skoj en stund, eftersom att pappret snabbt blir fullt av roliga figurer. Har du headset eller håller du i en lur? För om du har händerna fria måste jag rekommendera penntrummande på skrivbordet. Olidligt för andra – men grymt skoj för en själv!

 5. Läs uppslagsböcker! Korta avsnitt, går lätt att lägga ifrån sig, lätt att börja om i, man blir ”klok”. ”Från A til Apollon” Går ju också att använda om du löser korsord ;-) Visserligen krävs en smula koncentartion men… What the heck…

 6. Flisan: Varken internet eller patiens är tillgängligt eftersom vi jobbar i ett program som inte fungerar riktigt som normala Windowsprogram. Penntrummande verkar roligt men jag skulle nog bli mer irriterad på det själv innan jag lyckats irritera någon annan. :)

  Mamma: Det är en rätt bra idé. Hade jag haft wikipedia hade det varit solklart men att släpa med sig uppslagsböcker verkar lite tungt. Jag ska dock fundera på det för det är en god tanke.

 7. http://www.pentrix.com
  gört så blir du tuffast i stan!
  detta är en hobby du även kan utöva medan du pratar i telefonen, så slipper du vara begränsad till dödtiden :P

  när jag satt på min praktik senast så försökte jag bli lite bättre på att teckna varje gång jag renderade, men då hade jag även tutorial sidor på nätet för att hålla inspirationen igång.

  skriva saker? noveller, dikter filmmanus.
  åh! manus där karaktärerna bygger på människorna du intervjuar, fett coolt!

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!