I natt jag drömde

Det här är den första gästbloggen på Yasylum. Förhoppningsvis blir det många fler i framtiden. Vi bloggare bör hålla ihop och hjälpa varandra på alla sätt som finns.
Snigel som skrivit den här bloggen håller till på Snigel.nu och skriver mycket roligt och recenserar många böcker och filmer. En alltigenom trevlig gosse.
Vi får väl se om det är en sanndröm han drömt?
Tack Snigel!

…något jag garanterat aldrig har drömt tidigare i hela mitt liv. Jag är rätt säker på att ingen annan har drömt det heller. I vanliga fall tar det en stund efter att jag vaknat innan jag minns vad jag drömde under natten. Drömmarna brukar hinna ifatt mig ungefär halvvägs till skolan eller så. Den här gången vaknade jag dock strax innan klockar ringde och visste med en gång att det var något speciellt. Jag var till och med tvungen att säga det till Alva, fast jag tror att hon sov vidare istället för att lyssna på den fantastiska nyheten. Martin Ackerfors har blivit statsminister!

Ja, så är det. För några dagar sedan annordnades nämligen offentliga val i Sverige där en ny statsminister skulle väljas, lite i stil med presidentvalen i andra länder. En kompis till mig, Martin, hade precis släppt sin första roman och blivit mycket väl mottagen. Han figurerade i media på olika sätt och pratade om sitt skrivande. Det hade börjat med att han tvingade sig själv att skriva en sida om dagen. Föga anade han att det skulle leda honom in i maktens korridorer.

Som ni vet när det gäller personval är det inte så att man röstar på åsikterna bakom personen, utan man röstar på personen i sig. Martin hade lyckats samla ett otroligt antal fans och som en liten rolig grej ställde han upp i valet. Det gav ju reklam om inte annat. Vi pratade inte mer om det, men på morgonen efter valet stod det klart: Martin hade vunnit. Vi hade en ny statsminister. Alla var chockade, speciellt herr Ackerfors själv. Det var aldrig riktigt meningen att han skulle styra Sverige, i alla fall inte enligt egen utsago.

Om det här har någon bäring på verkligheten vet jag inte. Det är nog inte så troligt att Martin blir statsminister, men jag hoppas i varje fall att han lyckas bra med sitt skrivande. Alla kan inte hoppas bli förtroendevald för en bok, men att få en publicerad hoppas jag ska gå bra. Lycka till!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!