Hoppas det regnar**

Nu är det knappt tre timmar kvar till årets, kanske årtusendets, mest hypade händelse. Den så orättvist behandlade Christer Fugelsang ska få åka ut i rymden.
Jag hoppas det regnar.
För det är få saker som jag har något så genuint emot som just rymdresor. Det kan aldrig vara värt de pengarna hela cirkusen kostar, speciellt inte när det är så många kvar på jorden som skulle behöva pengarna bättre.
Jag hoppas verkligen att det blåser in en storm över Florida.
Och vem bryr sig om att en svensk ska få kasta de pengarna i sjön? Uppenbarligen många eftersom både SVT och TV4 anser det vara motiverat att följa ”den otroliga händelsen” live. Inte ens TV kan lägga sina pengar på motiverade saker, så jag förstår att inte NASA kan göra det.
Tyvärr började jag skriva det här så sent, och utan mycket inspiration eftersom ”vädret börjar se bättre ut”. Annars hade jag kunnat redogöra mer ingående för mitt tyckande i frågan, men eftersom jag antar att ingen bryr sig eller ens håller med så är det skitsamma.
Hoppas raketen inte startar…

Uppdatering: Tänkte bara skriva att jag dansar segerdans. Vädergudarna hör mig.
Uppdatering 2: Nåja, han kom iväg till sist… Hoppas han får det roligt…

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

16 Comments

 1. Jag förstår vad du menar, men jag kan inte hålla med till 100%
  Det finns SÅÅÅ mycket annat skit i världen man skulle kunna dra ner på och se till att försörja hela världens invånare.
  Jag hörde nånstans att bara vapenindustrin kunde göra det möjligt, hurvida det är sant vet jag dock inte.
  Att dra ner på rymdresor vet jag inte om jag vill, den här jorden kommer inte att kunna försörja oss människor för alltid, så det skulle ju vara soft om vi nån gång i framtiden kunde hitta en ny planet att förstöra :)

  ps. jag skriver här för du svarar ju fan aldrig på msn ;)
  ds

 2. Jag kan hålla med dig rent konceptuellt…men inte i praktiken eftersom allt som har med rymden att göra ändå är ascoolt. ;)

  Håller med Andreas H om vapenindustrin, bort med den. Den är inte cool.

 3. Tja, det sägs ju att de fyra största handelsvarorna är vapen, olja, sex och droger. Oljan är snart slut och de andra tre är helt okej att sluta att lägga pengar på. Jag skulle kunna skriva arga blogginlägg om det med. :)

  Och jag håller verkligen inte med om att allt som har med rymden att göra är ascoolt. Snarare tvärtom faktiskt. Skulle jag bli erbjuden en rymdresa skulle jag utan att tveka tacka nej (bara det skulle göra mig känd, mwahahaha)… :)

 4. hahaha, inte en chans att jag hade tackat nej till någe sånt! fan va ballt att vara i viktlöst tillstånd, bara glida runt och chilla. sen är nog utsikten ganska unik också.

 5. Jag håller nog med, både på ytan och på djupet. Att hävda att rymdforskning är nödvändigt för att måste se oss om efter andra boplatser känns naivt. Vi kommer att ha utplånat oss själva tusen gånger om innan vi utvecklat något som kan ta oss till beboliga planeter.

  Tyvärr hjälper det väl inte att det regnar, eftersom det förmodligen kostar mer pengar än om de skulle skjuta upp den på utsatt tid. Det jag tycker är onödigt är att gnälla på något som hela Sverige verkar gilla. Risken är att alla ignorerar vad du säger, vilket är synd eftersom du säger vettiga saker.

 6. Rymdforskningen ligger bakom sjukt mycket annan forskning, framförallt när det gäller nya material.

  Det är inte direkt så att det sker en rymdresa i veckan eller för skojs skull.

  Det finns bättre saker att skära ner på än forskning om man nu vill rädda tredje världen.

  Och självklart är det en stor händelse när vi för första gången skickar ut en svensk i rymden. Om det är någon som är värd lite berömd och uppmärksamhet så är det väl Fuglesang. För en gång skull finns det en välutbildad kändis…

 7. Materialen är ju framplockade just för att möjliggöra rymdresor. Utan rymdresorna hade behovet antagligen inte funnits. Rymdforskningen är dessutom vad jag förstår väldigt beroende av att man har en hel del pryttlar i just rymden (Tänk Hubbleteleskopet, och alla sonder t.ex.). Svårt att få upp dem utan rymdresor.
  Sedan har du en hel del satelliter som väl får anses hyfsat viktiga för både näringsliv och forskning.

 8. Jag tycker förresten att ”Att hävda att rymdforskning är nödvändigt för att måste se oss om efter andra boplatser känns naivt.”är en ganska rolig kommentar efter ”speciellt inte när det är så många kvar på jorden som skulle behöva pengarna bättre”.

  Att tro att det bara är att pengabomba slumområden är också rätt naivt. Människor behöver mat, kläder, utbildning och arbete så att de kan försörja sig själva, inte allmosor.

  Tänk bara på vad mycket pengar som finns i helt onödiga saker som sport, teve och musik. Att dissa rymdresor bara för att pengarna kan användas till något bättre känns lite löjligt utan att argumentera för varför det är onödigt. Skriv gärna ett mer utförligt inlägg om varför rymdresor borde avskaffas, med mer intressanta argument än ”det är dyrt”.

 9. Snigel: på vilket sätt gör det att det inte kan vara roligt? :)

  Yass: meen…jag som faktiskt hade hoppats på ett argumentspäckat inlägg.

 10. Tja, det alternativa svaret jag hade var att jag kan hålla med om att andra saker också bör dras ner på, men att de inte är aktuella nu (och motargumentet till det är förstås att sex-, drog- och vapenhandel alltid är aktuellt och det har jag inget svar på) och därför inte förtjänar något inlägg just nu.
  Hur man ska lösa all världens fattigdom är jag inte rätt person att svara på, men jag är inte heller av ståndpunkten att man behöver ha en lösning för att belysa ett problem. Jag bara vet att om varje familj som behövde det fick en ko så skulle det göra väldigt mycket, samt att resurser skulle kunna läggas på att ge möjlighet för många att ta så kallade mikrolån. Infrastruktur vore också rätt bra att ha, misstänker jag.
  Men som sagt, jag är inte rätt person att lösa problemet med världens fattigdom, för hade jag varit det hade problemet redan varit löst…

 11. Jag ska skriva ett tal om att rymdresor är fel som en skol uppgift och jag ville bara tacka er för era argument som har hjälpt mig en hel del. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!