Little Fears

Produkt: Little Fears
Produktlinje: Little Fears, Key20 Publishing
Författare: Jason L Blair
Omfång och format: Något halvbisarrt format jag inte har en aning om vad det kallas. Och så 137 sidor.
ISBN: 0-9708689-0-1
Cirkapris: 200 kr

”Remember when you were young and you were afraid of all those things that went bump in the night?
Ever wonder where they went?”


Det är den mörka och lockande baksidestexten till independentrollspelet Little Fears – The Role-playing game of the childhood terror. Och det fortsätter att vara mörkt rakt igenom.
Spelvärlden är vår värld som den skulle ha varit om alla skräcksagorna var sanna, alla monstren under sängar och i garderober verkligen fanns, men även de faktiska farorna som barn i vår värld kan råka ut för – övergrepp, kidnappningar, husdjur som dör och busar i skolan. Temat kan te sig rätt märkligt, men jag tilltalas av idén och det var anledningen till att jag köpte spelet från första början.
Vad som finns i spelet och vad som ska fokuseras på görs tydligt från första början och det genomsyrar hela boken, från början till slut.
Rollpersonerna – barn mellan sex och tolv år – skapas genom att man svarar på frågor om barnen, på ett sätt som ett barn kanske skulle skriva om i sin dagbok och reglerna i spelet är för det mesta rulla en t6 och se om du lyckades. Enkelt och effektivt. Barnens skickligheter eller färdigheter väljs i form av kvaliteter som man kan välja att åberopa för att få ett extra slag och välja det bästa.

Ur spelbarhetssynvinkel blir dock Little Fears en aning snävt och svårspelat. Många kan säkert bli avskräckta av tanken på att spela barn och jag tror överlag att spelet skulle vara hart när omöjligt att hålla längre kampanjer i. Däremot blir jag mer än sugen på att skriva ett konventsscenario till spelet, för till just det tror jag spelet är perfekt.

Spelet är litet och sätter en i en skön stämning av skräckblandad förtjusning. Bilderna håller överlag hög kvalitet, även om layouten är långt ifrån prefekt, snubb på dålig.

Jag kan dock inte förmå mig att ge Little Fears ett dåligt omdöme, för jag tycker spelet är välgjort och alldeles, alldeles underbart.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

1 Comment

  1. heh det tilltalar mig iaf, så behöver du speltestare för konventsscenariot så har du en här.

    ses om ett tag.

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!