Hard Candy

Originaltitel: Hard Candy
Regissör: David Slade
Manus: Brian Nelson
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2005
Längd: 104 minuter

Den 14-åriga Hayley (Ellen Page) träffar fotografen Jeff (Patrick Wilson) via ett chattrum på internet. De bestämmer sig för att träffas och efter ett mindre fylleslag vaknar Jeff upp bunden i en stol med Hayley predikandes om pedofili. Det hela blir en allvarlig lek med livet som insats när Hayley tar på sig att hämnas alla som någonsin utsatts för övergrepp.

Jag har sett få filmer som är så tunga som Hard Candy och den lämnar ett outplånligt intryck. Det är väldigt intimt och otäckt. Förmodligen beror det mest på att filmen egentligen bara har två skådespelare och ett hus runt vilket allting kretsar. Både Ellen Page och Patrick Wilson är otroligt bra i sina roller – Hayley, psykopaten och Jeff, det skyldiga offret. Det är med en enastående självklarhet och en fantastisk kemi mellan de två som Hard Candy blir en film man minns.

En annan utmärkande sak med Hard Candy är stilen på den. Med tempoförändringar och verkligt bra ljussättning får man verkligen känslan av något vagt surrealistiskt i ett tema som på alla sätt är verkligt.

Hard Candy är en given film. Den tar upp ett jobbigt fenomen, visar det på ett jobbigt sätt, ställer tittar inför ett dilemma och gör det på ett sätt man aldrig kan glömma. Se Hard Candy med en gång.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!