Shanghai Knights

Originaltitel: Shanghai Knights
Regissör: David Dobkin
Manus: Alfred Gough och Miles Millar
Språk: Engelska och mandarin
Land: USA, Storbritannien och Tjeckien
År: 2003
Längd: 114 minuter

Shanghai Knights är en uppföljare till Shanghai Noon (underbar ordvits) och likt den senare måste man ta Shanghai Knights för vad den är.

Den kinesiska sigillväktaren (Kim Chan) blir mördad och sigillet stulet. Sigillväktaren råkar förstås vara Chon Wangs (Jackie Chan) pappa och när han får brev från sin syster om faderns död ger sig han och Roy O’Bannon (Owen Wilson) iväg på ett nytt äventyr med hämnd i sikte.

Handlingen är inte den här filmens starka sida och det har det nog egentligen aldrig varit meningen heller. Handlingen känns mest som en ursäkt för att slåss och dra underbara skämt och det duger den gott till.
Det blir till och med rätt bra.

Genomgående genom hela filmen är det samma sak. Inte världens bästa skådespeleri, bara action och humor.
Filmens stora behållning är just humorn och hur de hänsynslöst gör referenser till höger och vänster om historiska och fiktiva figurer.

Klarar man att ta filmen med en klackspark och nöja sig med dum humor så är den perfekt.
Vill man ha något seriösare ska man nog undvika det.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!