Good Will Hunting

Originaltitel: Good Will Hunting
Regissör: Gus Van Sant
Manus: Matt Damon och Ben Affleck
Språk: Engelska
Land: USA
År: 1997
Längd: 126 minuter

Will Hunting (Matt Damon) är en ung lokalvårdare som spenderar större delen av sin fritid med att kasta bort sin tid med sina kamrater. Kasta bort, ja – för Will är nämligen ett matematiskt geni utan motstycke och har ett minne som är enastående. Det upptäcker en professor (Stellan Skarsgård) och denne försöker hjälpa Will så gott han kan. Till slut hamnar Will hos en psykolog (Robin Williams) som ska försöka få Will att få rätsida på sitt liv.

När det gäller manuset för filmen måste jag erkänna att Matt Damon och Ben Affleck flerfaldigt överträffat sig själva. I Good Will Hunting har de lyckats med både en fängslande historia och en rad trovärdiga karaktärer som tillsammans bygger upp en film som inte går att släppa.

Att både Matt Damon och Ben Affleck överträffar sig själv som skådespelare borde även det stå klart med tanke på betyget jag ger filmen. Stellan Skarsgård och Robin Williams imponerar även de. Stort skådespeleri.

Helheten Good Will Hunting är väldigt bra. Nästan snuskigt bra, och den förtjänar verkligen att ses både en och två gånger. Ett mästerverk.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!