Titan A.E.

Originaltitel: Titan A.E.
Regissör: Don Bluth, Gary Goldman och Art Vitello
Manus: Hans Bauer, Randall McCormick, Ben Edlund, John August och Joss Whedon
Språk: Engelska
Land: USA
År: 2000
Längd: 94 minuter

Titan A.E. är ett tecknat actionäventyr i en avlägsen framtid där mänskligheten är på väg att gå under.

Tusen år in i framtiden har jorden gått under och de människor som lyckats rymma bor ett slavliv i provisoriska bosättningar. Legenden talar om ett mäktigt skepp, Titan, som ska kunna skapa en ny jord. Huvudpersonen Cale (Matt Damon) bor i en av bosättningarna och råkar även vara nyckeln till hur man ska finna det gömda rymdskeppet. En dag blir han upphämtad av kapten Korso (Bill Pullman), Akima (Drew Barrymore) och deras hantlangare. Tillsammans ger de sig ut på en jakt för att hinna före de onda rymdvarelserna till Titan.

Titan A.E. blir en svårrecenserad film. När jag såg den första gången (när den var ny så det är väl sju år sedan) tyckte jag att den var vansinnigt bra. Riktigt så är inte fallet nu. Den handling som presenteras är ganska platt, ointressant och förutsägbar, något jag har ganska svårt för numer. Å andra sidan är det en väldigt, rent ut sagt fruktansvärt, snygg film med många coola idéer. Jag gillar verkligen många av de platser som presenteras och karaktärerna är rätt sköna. Det är det som räddar filmen ovanför mitten på skalan.

Röstskådespeleriet är inte så mycket att orda om. Det är bra, men inte exceptionellt. Jag har lite svårt för Cale, men det är knappast Matt Damons fel.

Nja, Titan A.E. är dryga 90 minuter ganska avslappnad underhållning. Snygg science fiction som inte räcker särskilt långt annat än till just utseendet.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!