Ett hål i mitt hjärta

Originaltitel: Ett hål i mitt hjärta
Regissör: Lukas Moodysson
Manus: Lukas Moodysson
Språk: Svenska
Land: Sverige och Danmark
År: 2004
Längd: 98 minuter

Ibland kommer visioner, provokationer och budskap ivägen för resultatet. Ett hål i mitt hjärta är ett sådant fall.

Handlingen (om man nu kan tala om en sådan) utspelar sig i en lägenhet där en pappa (Thorsten Flinck) spelar in porrfilm tillsammans med en ung kvinna (Sanna Bråding) och någon som kallas Geko (Goran Marjanovic) medan hans son (Björn Almroth) sitter och filosoferar på sitt rum.

Men handlingen är knappast det viktiga här (och tur är väl det), när det vidriga levernet i lägenheten varvas med grova operationsscener. Någonstans i den här sörjan av äckel ska det finnas ett budskap – det kanske går att gissa sig fram till vad det kan vara – men det finns inget, absolut ingenting, som uppmanar en att vilja ta reda på vad budskapet kan vara.

Ett förlåtande drag skulle kunna vara att se Ett hål i mitt hjärta som en konstfilm, men inte ens då är det sevärt eller ens acceptabelt. Att uppröra och provocera fram reaktioner genom konst (larviga rondellhundar räknas banne mig inte) är förstås okej, men det finns ingen substans eller mening att bli upprörd över här.

Om jag tidigare hållit hjärndöda filmer som de sämsta jag sett, så har nu den platsen blivit övertagen av den alltigenom hjärnlösa Ett hål i mitt hjärta. Det finns inget som motiverar att man ser den. Vanlig porr ger en sundare människo- och verklighetsbild.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

4 Comments

  1. jag vet inte vad det är, men när du totalsågar filmer såhär så känner jag att jag bara måste se dom!

  2. Har du satt noll på någonting tidigare? Jag vet att jag inte har gjort det. Mad Max är det jag satt lägst betyg på och det är en halv. :)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!