En häxa i familjen

Originaltitel: En häxa i familjen
Regissör: Harald Hamrell
Manus: Johan Bogaeus och Ulf Stark
Språk: Svenska
Land: Sverige
År: 2000
Längd: 85 minuter

Åttaåriga Maria (Karin Bogaeus) har jordens jobbigaste lillebror (Bisse Unger) och önskar inget annat än att han ska försvinna – helst för alltid. När nyinflyttade Makka (Rebecca Scheja) visar Maria sin önskekula ser Maria sin chans att bli av med sin lillebror. Samtidigt kommer den gamla Gerda (Margreth Weivers) och blir Marias barnvakt – men är inte Gerda misstänkt lik en häxa?

En häxa i familjen är en sockersöt familjefilm vars största styrka förmodligen är dess snygga foto. Det är lite magisk realism och saga över den, och handlingen blir inte särskilt krystad (förrän i slutet) vilket borde ses som positivt. Men det är kanske det enda klart positiva. Skådespeleriet är väl okej, Johan Rheborg är främst komiker, Tintin Anderzon är ju inte bäst, Margreth Weivers är mysig och de unga skådespelarna är fortfarande bara barn.

Men det är roligt med en mysig svensk film, det tråkiga är bara att de svenska filmerna lätt får andra brister som enbart verkar handla om kompetens och budget. Jag hade förmodligen kunnat uppskatta den här mer om den varit välgjord, men som familjefilm är den inte slöseri med tid, däremot finns det mycket bättre att se.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!