Kontaktannons: Korrekturläsare

Inspirerad av mitt inlägg om Kapitel 1 blev jag sugen på att göra något med Budgivning, men för att göra det vill jag ha lite respons på det jag skrivit innan jag lägger upp det. Här kommer med andra ord en riktig kontaktannons.

Sökes

Jag söker några hugade själar som kan tänka sig att inom en snar framtid (en månad, eller liknande) läsa igenom de tio novellerna och komma med kommentarer på vad som kan göras bättre. Kommentarerna får vara av både positiv och negativ karaktär och jag vill höra synpunkter på allt från språk till idé och innehåll. Jag har inga stora krav på den som läser vad det gäller personlighet mer än att det, för både min och er själsfrid är bäst att ha ett öppet sinne. Varför framgår kanske av beskrivningen nedan.

Om Budgivning

Budgivning är en novellsamling bestående av tio noveller som både hänger ihop och är fristående. Låter det krångligt? Många av personerna återanvänds, och skeendet berättas i vissa fall ur två perspektiv eller tar vid där de andra slutar (det ska vara så, och jag skriver gärna om saker så att det blir så i större utsträckning). Rent stilistiskt skiljer sig novellerna åt och det är också meningen eftersom det är ett experiment. Några är skrivna ur förstaperson, några ur tredjeperson. Några är skrivna i presens, några i preteritum (inkonsekvens är dålig inom novellen dock).

Temat för samlingen är bibelns tio budord. Varför? Jag ville ha ett tema och vid tidpunkten läste jag bibeln. Det verkade intressant att utforska vad budorden betyder för oss idag, hur man bryter dem och vad tron betyder för mig personligen. Jag kan knappast kallas religiös, men jag är öppen för det mesta och vet inte riktigt hur jag ska klara mig utan att tro på något (I inlägget Min första religiösa kris utforskar jag den biten ytterligare, även om det var ett tag sen jag skrev det och en del har ändrats).

De tio novellerna omfattar ungefär 50 A4-sidor med 12 punkter Times New Roman och 1,5 radavstånd. En gemonläsning borde ta en dryg timme, men närläsningen och kommenterandet kommer nog ta en del mer tid.

Ersättning?

Jag kan tyvärr inte lova någon ersättning annat än evig tacksamhet. Däremot hoppas jag ju att få den publicerad i bokform och därigenom kunna ersätta er med åtminstone ett exemplar av boken.

Låter det intressant?

Skicka i så fall ett mail (eller en kommentar till det här inlägget) till martin @ ackerfors.se (utan mellanslag, förstås) med en rad om dig själv och vilket format du föredrar att få texten i så kommer det med största sannolikhet en PDF eller en text-fil med novellerna och vidare instruktioner.

Tack på förhand!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

6 Comments

  1. Jag har noterat att du smyger runt de fula gubbarna på msn på det sättet också, Martin. Personligen orkar jag inte göra det där längre =)

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!