Asterix and the vikings

Originaltitel: Astérix et les Vikings
Regissör: Stefan Fjeldmark och Jesper Møller
Manus: Jean-Luc Goossens, Stefan Fjeldmark, Philip LaZebnik, René Goscinny och Albert Uderzo
Språk: Engelska
Land: Frankrike och Danmark
År: 2006
Längd: 78 minuter

Asterix and the Vikings är den senaste av raden filmer om gallerna Asterix och Obelix.

Den galliska byns hövdings brorson Justforkix (Sean Astin) har blivit skickad till byn för att bli en stolt krigare. Men han är en typisk tonåring och inte alls intresserad av det de vuxna vill att han ska göra. Asterix (Paul Giamatti) och Obelix (Brad Garrett) tar sig dock an uppdraget att göra Justforkix till en riktig man när de barbariska vikingarna från norr kommer och kidnappar honom.

Det var länge sedan Asterixfilmerna fick till någon riktig fullträff. På senare tid (de senaste 25 åren) har historierna blivit mörkare och allvarligare – på gott och ont. Istället för den dumroliga humorn är det mer knepig och ”vuxen” humor. Historien i Asterix and the Vikings är visserligen charmig, men håller inte särskilt länge och är måttligt förutsägbar.

Men Asterix är alltid Asterix och det är verkligen inte en dålig Asterixfilm, bara inte lika bra som toppfilmen Asterix och de tolv stordåden. Den håller ungefär samma nivå som Asterix i Amerika, Asterix – Gallernas hjälte och Asterix och britterna, så den är klart sevärd för alla Asterixfans, men inget utöver det vanliga.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!