Allt om min buske

Originaltitel: Allt om min buske
Regissör: Martina Bigert
Manus: Martina Bigert och Maria Thulin
Språk: Svenska
Land: Sverige
År: 2007
Längd: 97 minuter

”En sexkomedi i trädgårdsmiljö” är den tagline som Allt om min buske fått dras med. Den är missvisande på två sätt. Det är ingen komedi och den handlar inte särskilt mycket om sex*.

Nils (Ola Rapace) och nya frun Karin (Karin Lithman) flyttar till ett stort hus i närheten av en botanisk trädgård. Nils är nyvald ordförande i fonden som finansierar trädgården, men han och syskonen som sköter trädgården drar inte riktigt jämnt och det urartar till slut i ett småskaligt krig.

Handlingen är väl en okej grund. Den är inte jätteintressant, men å andra sidan har mindre intressanta historier blivit bra filmer. Inte heller skådespeleriet är särskilt dåligt och filmmusiken skulle till och med kunna sägas vara riktigt bra.

Det som gör att Allt om min buske faller som ett korthus i stormvind är sättet den misslyckas med att vara intressant, rolig, eller på annat sätt inbjudande till att se vidare. Den är intetsägande så att det är skrattretande, och det var det enda med komedin som fick mig att dra på munnen.

* Den var dålig på ett helt annat sätt än vad jag trodde att den skulle vara. Jag är inte särskilt förtjust i buskis vilket var min uppfattning om den innan, men det visade sig vara helt fel.

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!