Åke Green friad, dags att gömma sig

Det är få som kan ha missat karusellen kring pingstpastorn Åke Green. Hur han höll en predikan (som kan läsas i sin helhet här) om att homosexuella var som en cancersvulst på samhällskroppen och det efterföljande åtalet.
Igår blev han friad.

Anledningen att Åke Green inte blev fälld för hets mot folkgrupp sades vara att han ändå hade blivit friad i Europadomstolen som han ändå hade tänkt att överklaga till utifall han skulle bli fälld. Schysst försäkring.

Slutsatsen vi kan dra av detta, och som många redan dragit före mig, är att det är fritt fram att hata nu.
Det är fritt fram att nedvärdera och särbehandla de man personligen inte tycker är lika värda som en själv och ens likar.
Speciellt om man gör det i Guds namn och med en predikstol framför sig.

Vad jag inte förstår är hur Pingstkyrkan kan gå med på det.
Varför i hela himmelens härlighet låter de Åke Green fortsätta inom Pingstkyrkan? Eller det kanske är så enkelt att Pingstkyrkan står för samma sak som Åke Green?

Jag förstår att det inte kan vara lätt för Pingstkyrkan.
De har en stor och brokig skara medlemmar som sträcker sig mellan en klase extremhöger Åke Green-kloner och inte fullt så många, men mer moderna liberala kristna och båda extrempunkterna har sina sidor.
Jag ser dock inga som helst problem i att norpa Åke Greens pastorsämbete eftersom han, utan minsta tvekan, missbrukar det.

Hade han köpt Toblerone hade han ”tagit en paus från politiken”.

Målet benämns som en stor vinst för åsiktsfriheten.
Vad de flesta verkar missat med åsiktsfriheten är att det faktiskt inte är en åsiktsrättighet. Den frihet som så många åberopar när de vill att folk ska lyssna på en, den friheten slutar där ens medmänniskors rättighet att inte bli kränkta börjar.
Vi behöver inte lyssna på dig, Åke Green!
Vi ska inte behöva höra hur våra medmänniskor kränks!

…Likförbaskat är det fritt fram för Åke Green och hans likar att förklara för oss ”ovetande” att homosexualitet är en ”cancersvulst på samhällets kropp”.
Det är fritt fram för alla att gå fram som en ångvält över hela folkgrupper.
Åsiktsfriheten har blivit en rättighet och rättigheten att inte bli kränkt har strykts helt.
Tack för det Högsta Domstolen.

Jag trodde, fram till igår, att Sverige var ett land där man såg till varje medmänniskas rätt att må bra, inte till varje människas rätt att bete sig precis hur man vill.

Jag måste erkänna att, trots den starka amerikaniseringsvinden som blåst över vårt avlånga land, jag blev förvånad igår.
Jag trodde inte att det fanns en möjlighet i hela Käplefjäll att Åke Green skulle bli friad. Jag trodde att han praktiskt taget redan var inmurad och nyckeln uppäten.
Att jag dessutom fick mig en annan rättslig kallsup i och med den våldtagna flickan som förlorade sitt skadestånd ”för att hon sov under våldtäkten” gjorde att mitt hopp om någon rättvisa falnat något, men att de skulle återfå lite av den busslaststora hedern de förlorat varje gång de missbehandlat ett våldtäktsfall.
Tji fick jag.

Alla ni som hatar! Det är fritt fram nu!
Ta era slagträn och slagord och åk ut och förpesta oss riktiga medmänniskors värld.
Vi har inga rättigheter och ni har inga skyldigheter. Det är fritt fram och ni har Åke Green och Högsta Domstolen att tacka för det.
Själv ska jag nog låsa in mig någonstans, eller fly landet.

Åke Green och hans bundsförvanter lär fira idag, och de lär inte vara ensamma.
Ha en bra 30 november, allesammans!

Första besöket?

På Ackerfors.se finns runt 2 000 artiklar. Vet du inte var du ska börja har jag sammanställt en lista med artiklar att läsa.

Tyckte du att artikeln gav dig något?

Swisha gärna ett litet bidrag till 0739 26 61 52, köp min bok Om drömmar och rastlöshet, eller köp en bok från bokönskelistan åt mig. Tack! <3

Frågor, tillägg eller invändningar? Lämna en kommentar!